Οι αγρότες εμπιστεύονται περισσότερο τους γεωργικούς συμβούλους για τη μεταφορά δεδομένων από το χωράφι

Η μεταφορά των δεδομένων που συλλέγονται από το χωράφι με σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα για την ανάλυσή τους αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα για τους αγρότες, καθώς αποτελούν προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με την καλλιέργειά τους.

Τον δισταγμό των αγροτών σε ό,τι έχει να κάνει με τα δεδομένα τους κατέγραψε η Ένωση Αγροτικών Δεδομένων στις ΗΠΑ (ADC), μετά από έρευνα που διεξήγαγε σε Αμερικανούς αγρότες για να καταγράψει τις απόψεις τους σχετικά με τα δεδομένα. Σύμφωνα με την έρευνα, όπως παρουσιάζεται από το PrecisionAg, πάνω από το 1/3 των ερωτηθέντων απάντησε ότι συνήθως ή πάντα έχουν δυσκολία στην κοινή χρήση των δεδομένων. Μόνο το 1/4 των ερωτηθέντων απάντησε ότι σπάνια ή ποτέ δεν αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη μεταφορά δεδομένων από ένα σύστημα ή πάροχο υπηρεσιών σε άλλον.

Εμπιστοσύνη

Παρά τη δυσκολία των αγροτών να μοιράζονται τα δεδομένα, οι γεωργικοί σύμβουλοι είναι η πρώτη κατηγορία ανθρώπων που εμπιστεύονται περισσότερο για να μοιραστούν τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από την καλλιέργειά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, ακολουθούν οι ερευνητές πανεπιστημίων, η τράπεζα και ο ασφαλιστικός φορέας. Οι πιο πολλοί ερωτηθέντες επέλεξαν περισσότερες από μία κατηγορία ατόμων, επισημαίνοντας ότι διαφορετικά άτομα χρειάζονται πρόσβαση στα ίδια δεδομένα για διαφορετικούς σκοπούς στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.