Λάρισα: Αγροτική διαμαρτυρία στη ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Αύριο η αγροτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Λάρισας

«Η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου Νίκαιας οργανώνει αγωνιστική συγκέντρωση με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στις 7 μμ. Καλούμε, μαζί με τους Θεσσαλούς αγρότες και κτηνοτρόφους, να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους συνταξιούχους, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών».

Αυτό αναφέρει, ανακοίνωση της Σ.Ε. Νίκαιας, η οποία καλεί όλους τους φορείς να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση. Την ίδια ώρα, το υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Λάρισα αποτελεί τον επόμενο σταθμό διαμαρτυρίας των μπλοκατζήδων αγροτών, σήμερα στις 11 π.μ., κατά τη διάρκεια της οποίας θα επιχειρήσουν να προβάλουν την απόγνωση και την απογοήτευση που κυριαρχεί, όταν λαμβάνουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με την υψηλή ρήτρα αναπροσαρμογής. Μάλιστα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας δηλώνουν «δυσαρεστημένοι και από τις χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα»

Τα επόμενα βήματα

Στο μεταξύ, οι λεπτομέρειες για τον τρόπο καθόδου των τρακτέρ και τον αριθμό που θα καταφτάσουν αύριο το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, θα αποφασιστούν στη σημερινή γενική συνέλευση. Όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν κι άλλες μορφές διαμαρτυρίας, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού, στον κόμβο του Πλατυκάμπου. Μάλιστα μία τέτοια πληροφορία είχε φτάσει χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, με αποτέλεσμα να υπάρξει μετακίνηση δυνάμεων των ΜΑΤ στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς τελικά να χρειαστεί να επέμβουν. Δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί από τους αγρότες και συμβολική κατάληψη στα διόδια Μοσχοχωρίου, όπου η Σ.Ε. Νίκαιας θα μοιράσει φυλλάδια, ενημερώνοντας τους διερχόμενους οδηγούς.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Λάρισας

Η ΣΕ Νίκαιας στο κάλεσμα της για την αυριανή συγκέντρωση με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, καλεί όλους τους φορείς να μπούνε «σε κοινό αγώνα καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα. Οι τιμές που πουλάμε πολλά από τα προϊόντα μας εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλές, ενώ στους καταναλωτές φτάνουν πανάκριβα. Κάθε τομέας, κοινωνικός και επαγγελματικός, θα πρέπει να είναι στο πλευρό μας, καθώς οι συνέπειες είναι αλληλένδετες. Είμαστε ήδη μια βδομάδα στα μπλόκα και η κυβέρνηση δεν δείχνει διάθεση ν’ ασχοληθεί σοβαρά με τα αιτήματά μας και να τα ικανοποιήσει. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για ν’ αυξήσουμε την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση. Ενισχύεται κι άλλο το μπλόκο της Νίκαιας, στήνονται κι άλλα μπλόκα σ’ όλη τη χώρα, δυναμώνει η λαϊκή συμπαράσταση στον αγώνα μας. Είμαστε περήφανοι επειδή στα μπλόκα αγωνιζόμαστε για όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικό κάλεσμα συμπαράστασης στους αγρότες στην αυριανή κινητοποίηση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.