Αγροτική σύσκεψη στην Αγιά για τα μήλα, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου

Κινητοποίηση των παραγωγών μήλων Αγιάς στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα

Ευρεία μαζική σύσκεψη την Δευτέρα 29 Αυγούστου και ώρα 8.30 μμ στην ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά, συγκαλούν η Ενωτική Ομοσπονδία και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του δήμου Αγιάς, με θέμα τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και για τα οποία «χρειάζεται άμεσα να διεκδικήσουμε λύσεις για την επιβίωση μας».

Την σύσκεψη θα απασχολήσει η  κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα μήλα ποικιλίας GALA τα οποία έχουν παραδοθεί με ανοιχτές ή πολύ χαμηλές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής αλλά και τις ζημιές που έχει πάθει η παραγωγή από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «το αυξημένο κόστος παραγωγής που έχει φτάσει στον ουρανό και διατηρείται εκεί ενώ την ίδια στιγμή οι τιμές σε όλα τα προϊόντα που έχουν παραχθεί ως τώρα είναι απογοητευτικές με ορατό κίνδυνο να μην μπορούμε να συνεχίσουμε την καλλιέργεια και να ξεκληριστούμε. Η ανάγκη αγωνιστικών πρωτοβουλιών για άμεση οικονομική στήριξη του χαμένου  εισοδήματος των παραγωγών αλλά και την υλοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης που διεκδικεί το αγροτικό κίνημα. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή, η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Κανείς δεν πρόκειται να μας σώσει, αν δεν παλέψουμε οι ίδιοι και όλοι μαζί για την ζωή μας. Να πιστέψουμε στην δύναμη της οργάνωσης και των αγώνων μας που τόσες φορές μα έχει επιτρέψει να αποσπάμε λύσεις και κατακτήσεις και γενικότερα αλλά και ειδικότερα για την Αγιά σε πολλές περιπτώσεις».