Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου: Καλοστημένη κυβερνητική φιέστα για να μειωθεί η αγανάκτηση των αγροτών

Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου: Καλοστημένη κυβερνητική φιέστα για να μειωθεί η αγανάκτηση των αγροτών

Για «άλλη μια καλοστημένη φιέστα» που στήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ώστε να μειωθεί η αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου.

Όπως τονίζουν, «πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ ο οποίος παρευρέθηκε στο Δημαρχείο Τυρνάβου» για να μειώσει την αγανάκτηση που είναι «απολύτως δικαιολογημένη από τον αγροτικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής μας ο οποίος δεν είδε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του αγροτικού εισοδήματος από την κυβέρνηση.

«Ένα πενιχρό αγροτικό εισόδημα που δέχθηκε ακόμη πιο έντονο πλήγμα λόγω της πανδημίας» και «αντίθετα είδαμε άλλη μια χρονιά να πραγματοποιείται εξαίρεση των καλλιεργειών μας από τον ΕΛΓΑ που μας αφήνει χωρίς εισόδημα».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Άλλη μια καλοστημένη φιέστα στήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον Τύρναβο. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ ο οποίος παρευρέθηκε στο Δημαρχείο Τύρναβου,ο σκοπός της επίσκεψης του ξεκάθαρος να μειωθεί η αγανάκτηση του αγροτικού   κόσμου προς την κυβέρνηση.Μια αγανάκτηση απολύτως δικαιολογημένη από τον αγροτικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής μας ο οποίος δεν είδε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του αγροτικού εισοδήματος από την κυβέρνηση.

Ένα πενιχρό αγροτικό εισόδημα που δέχθηκε ακόμη πιο έντονο πλήγμα λόγω της πανδημίας. Αντίθετα είδαμε άλλη μια χρονιά να πραγματοποιείται εξαίρεση των καλλιεργειών μας από τον ΕΛΓΑ που μας αφήνει χωρίς εισόδημα.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ μας απάντησε σχετικά με το πάγιο αίτημα μας για άμεση αλλαγή του κανονισμού ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδια τους,  άμεσο είναι όπως μας είπε ο εξορθωλογισμος του οργανισμού δηλαδή να συνεχιστούν οι αδικίες εις βάρος των αγροτών,ενώ για την καθυστέρηση των πληρωμών των αποζημιώσεων το έριξε στα ταμειακά διαθέσιμα.Ταμειακά διαθέσιμα που βασίζονται αποκλειστικά στις εισφορές των αγροτών όπως και τα λειτουργικά έξοδα του ΕΛΓΑ και καμιά κυβέρνηση δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ από το 2011. Χρήματα για τους κανάλαρχες για τους μεγάλο εφοπλιστές και τους μεγάλο βιομηχάνους έχει η κυβέρνηση, για τον πρωτογενή τομέα έχει μόνο φιέστες.

Το καλύτερο όμως μετά από διάφορες λογιστικές αναλύσεις που έκανε χωρίς ουσία, μας το άφησε για το τέλος. Ο έμμισθος λοιπόν διορισμένος από την κυβέρνηση αντιπρόεδρος ενός κρατικού φορέα όπως είναι ο ΕΛΓΑ ο οποίος πληρώνεται από τις εισφορές των αγροτών, μας είπε ότι πρόθεση της διοίκησης του οργανισμού και της κυβέρνησης είναι να μπορούν να συμμετέχουν οι ιδιώτες στην ασφάλιση των αγροτών μέσω του ΕΛΓΑ να αρχίσουν δηλαδή σταδιακά το ξεπούλημα του οργανισμού, το αποτέλεσμα συνάδελφοι με την είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών είναι να πληρώνουμε περισσότερα και να αποζημιωνομαστε πολύ λιγότερο.Η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης  είναι ξεκάθαρη ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Συνάδελφοι είναι ατομική ευθύνη του κάθε βιοπαλαιστή αγρότη να επιλέξει την αντίσταση με αγώνες στο δρόμο η τον αφανισμό που του φέρνουν.                   

Όσο για τον ΕΛΓΑ έχουμε συγκεκριμένα πάγια αιτήματα και σε  οτιδήποτε τα οποία παραθέτουμε· Άμεση καταβολή του υπόλοιπου 35% για τις ζημιές του 2019. Να σταματήσει το αίσχος να δίνεται σταδιακά και τόσο αργοπορημένα η αποζημίωση των δικαιούχων που είναι δικά μας χρήματα και ενώ ήδη έχουμε προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ.

  • ΕΛΓΑ δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές μας.
  • ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
  • Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.
  • Καμιά σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ.
  • Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ ώστε να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις και αποζημιώσεις».