Ο αγροτικός κλάδος αισιοδοξεί για την προσέγγιση Μπάιντεν

Λίγες ημέρες μετά την διαδοχή του Ντόναλντ Τραμπ από τον Τζο Μπάιντεν, ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, και ήδη ένας σημαντικός αριθμός αγροτικών οργανώσεων αισιοδοξεί ότι η κυβερνητική μετάβαση θα σηματοδοτήσει μια ιδιαίτερα επωφελή αγροτική πολιτική.

«Βρίσκομαι στην Ουάσιγκτον από τότε που ο Ρόναλντ Ρήγκαν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, οπότε έχω δει πλήθος διοικήσεων να έρχονται και να παρέρχονται. Δεν έχω δει ποτέ στο παρελθόν εφάμιλλες προσπάθειες προσέγγισης προς τον αγροτικό τομέα με αυτές που βλέπω τώρα από τους ανθρώπους του Μπάιντεν», δηλώνει ο Τζον Ντόγκετ, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης Καλλιεργητών Καλαμποκιού (NCGA). «Και δεν είναι μία ή δύο κλήσεις, είναι πολλές κλήσεις, σε πολλά επίπεδα και με πολλές διαφορετικές οργανώσεις» προσθέτει ο Ντόγκετ, ξεκαθαρίζοντας ότι η NCGA δεν είναι ένα μεμονωμένο παράδειγμα, αλλά ο κανόνας για μια κυβέρνηση που θέλει να αφουγκρασθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

Ένα από τα πλέον πιεστικά ζητήματα για ομάδες όπως η NCGA έχει να κάνει με το Πρότυπο Ανανεώσιμων Καυσίμων (RFS). Η Ένωση Ανανεώσιμων Καυσίμων (RFA) αναφέρει ότι η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) δεν έχει εκδώσει ακόμη απαιτήσεις υποχρεωτικής ανάμειξης της βενζίνης με βιοκαύσιμα για το 2021, κάτι που δημιουργεί αβεβαιότητα στους παραγωγούς αιθανόλης.

«Έχουμε υψηλές προσδοκίες», επισημαίνει η Έμιλυ Σκορ της Growth Energy, της μεγαλύτερης εμπορικής ένωσης των ΗΠΑ που εργάζεται για να προωθήσει πολιτικές υπέρ των βιοκαυσίμων και να επεκτείνει την πρόσβαση των καταναλωτών σε υψηλότερα μείγματα αιθανόλης.

«Ο κ. Μπάιντεν πραγματοποίησε μια πολύ έντονη εκστρατεία για τη σημασία των βιοκαυσίμων, όχι μόνο για την αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας, αλλά και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».