Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Τεράστιες οι ζημιές σε σταφίδα και αμπέλια από τα αγριογούρουνα

«Για μια ακόμα χρόνια τεράστιες είναι η ζημίες στις σταφίδες και στα αμπέλια από πολυπληθείς ομάδες άγριων και ημιάγριων γουρουνιών που σε μερικά κτήματα φτάνουν και στο 100% οργή και αγανάκτηση από τους αγρότες που βλέπουν άλλο ένα εισόδημα τους να καταστρέφεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού. 

Και προσθέτει: «ύστερα από την αδιαφορία της κυβέρνησης για την όποια στήριξη στην ελαιοκαλλιέργεια  και τους ελαιοπαραγωγούς συνεχίζει την ιδία προκλητική αδιαφορία και σε άλλες  καλλιέργειες του νομού όπως η σταφίδα και τα αμπέλια.   

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού  και περιφέρειας  ζητά εδώ και τώρα  από την κυβέρνηση  να πάρει μετρά προστασίας των καλλιεργούν μας από τα αγριογούρουνα.

Να αλλάξει τον αναχρονιστικό οργανισμό του ΕΛΓΑ διασφαλίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει έγκαιρα και δίκαια όλες τις αιτίες ζημιών & νόσων στο 100%.

Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών με έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των βιοποριστικών και άλλων τρεχουσών αναγκών.

Ενίσχυση για αγορά μέσων προστασίας από τα αγριογούρουνα όπως  περιφράξεις,      ηλεκτρική  φράκτες , και αλλά. Γιατί το κόστος για τον παράγωγο είναι δυσβάστακτο».