Αιωνόβιες ελιές «μετακόμισαν» στον Δήμο Χαλανδρίου

Επί αιώνες «κατοικούσαν» στη γη της Αχαΐας, όμως πλέον θα συνεχίσουν τον βίο τους στον Δήμο Χαλανδρίου. Ο λόγος για τρεις αιωνόβιες ελιές, οι οποίες αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν λόγω των σιδηροδρομικών έργων που γίνονται στο Αίγιο, όμως η ΕΡΓΟΣΕ δεν θέλησε να τις κόψει και να τις καταστρέψει. Πάντα πριν ξεριζώσει υπεραιωνόβια δέντρα, καλεί τους Δήμους κυρίως αστικών περιοχών, να ανταποκριθούν στη μεταφύτευσή τους. Είναι μια γενικότερη πρωτοβουλία της ΕΡΓΟΣΕ κι ένα πρόγραμμα μεταφύτευσης, που ενεργοποιεί όταν οι εργασίες της για τις διαδρομές των ελληνικών σιδηροδρόμων «πέφτουν» πάνω σε υπεραιωνόβια δέντρα, που δεν πρέπει να χαθούν.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ήταν από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, η δημοτική Αρχή βρήκε και τα κατάλληλα σημεία κι έτσι με δαπάνη του Πράσινου Ταμείου και στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για τη διάσωση και μεταφύτευση ελαιόδεντρων που προέρχονται από απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή έργων, η ΕΡΓΟΣΕ τις έφερε και τη μεταφύτευσε. Πλέον οι τρεις ελιές θα ριζώσουν στην αττική γη και πιο συγκεκριμένα θα στολίζουν στο Χαλάνδρι την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στη συμβολή με την οδό Σαρανταπόρου, την πλατεία Κιοσσέ στο Πολύδροσο και το πάρκο της Τούφας.

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο για το πρόγραμμα, όλους τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Πρασίνου, τους αντιδημάρχους Κώστα Ευθυμίου και Δημήτρη Χριστουλάκη και τη γεωπόνο του Δήμου κ. Νατάσσα Νικολάου, που φρόντισαν να γίνουν όλα όπως έπρεπε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ