Αιτωλοακαρνανία: Στις αρχές καλοκαιριού η νέα γέφυρα του Ευήνου

Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας του Ευήνου, η οποία είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2021.

Μέχρι το τέλος του 2023, από το υπουργείο Υποδομών είχαν πληρωθεί 19,4 εκατ. ευρώ προς τον ανάδοχο, από το συνολικό κονδύλι των σχεδόν 24 εκατ. ευρώ, που έχει εγκριθεί για το έργο. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τη συνολική πίστωση ύψους 105 εκατ. ευρώ, που έχει εγκριθεί για τα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της Ιόνιας Οδού.

Το έργο υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί περί το τέλος της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού. Παράλληλα, όμως, με την κατασκευή της νέας γέφυρας, γίνονται και εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας. Κατασκευάζονται έργα διευθέτησης στις όχθες του ποταμού (πτερυγότοιχοι, καθοδηγητικοί τοίχοι και καθοδηγητικά αναχώματα).

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η οριστική λύση θα δοθεί με την ολοκλήρωση του αναβαθμού κατά πλάτος του ποταμού, ένα τεράστιο υδραυλικό έργο που θα προστατεύσει την ευρύτερη περιοχή από την ανεξέλεγκτη στάθμη και την επικίνδυνη ροή των νερών του Ευήνου.

Η νέα γέφυρα του Ευήνου έχει συνολικό μήκος 242,7 μέτρα και συνολικό πλάτος 13,5 μέτρα (σ.σ. συμπεριλαμβάνοντας και τα πεζοδρόμια), ενώ το «κατάστρωμά» της έχει πλάτος 7,5 μέτρα.