Αλλάζει όψη το κέντρο των Τρικάλων με παρεμβάσεις 3 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

Νέα όψη αποκτά το κέντρο της πόλης των Τρικάλων με το διπλό έργο της ανάπλασης των κεντρικών πλατειών Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνικής Αντίστασης που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου της αισθητικής και περιβαλλοντικής ανάπλασης:
-της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία Τρικάλων), συνολικού εμβαδού 5.755,54 τ.μ.

-της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, συνολικού εμβαδού 3.916,46 τ.μ. -της περιοχής στο μέτωπο προς την πλευρά του ποταμού Ληθαίου, που συνδέει τις δύο πλατείες εμβαδού 1.103 τ.μ., η οποία ξεκινά από την οδό Αμαλίας κοντά στη συμβολή της με την οδό Σαράφη και συνεχίζει επί της οδού Τσιτσάνη. Δικαιούχος του έργου προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ είναι ο Δήμος Τρικκαίων.
«Πιο σύγχρονο, όμορφο και λειτουργικό γίνεται το κέντρο της πόλης των Τρικάλων με το μεγάλο έργο της ανάπλασης των δύο πλατειών και του μετώπου προς το Ληθαίο.

Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας προχωράμε ένα έργο ουσίας που ενσωματώνει την έννοια της βιωσιμότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεων, μέσα από την ουσιαστική ανασυγκρότηση του αστικού τους ιστού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, προσθέτοντας παράλληλα ότι «σε συνδυασμό με τα άλλα δυο μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και αφορούν την ανάπλαση της παρόχθιας ζώνης του Ληθαίου ποταμού και την αισθητική αναβάθμιση της νότιας εισόδου αλλάζουμε την εικόνα της πόλης των Τρικάλων. Είναι έργα τα οποία περιμένουν οι Τρικαλινοί εδώ και πολλές δεκαετίες, δίνουν προστιθέμενη αξία και δημιουργούν μια σύγχρονη πόλη».

Πηγή: ertnews.gr