Αναβάλεται για την Δευτέρα 27/11 η εκδήλωση της ΦΙΛΑΙΟΣ για τα ελαιοκομικά προϊόντα

Εξαιτίας των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, η ΦΙΛΑΙΟΣ αναγκάζεται να αναβάλει την ενημερωτική ημερίδα με θέμα “ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ” που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 27/11/23 και ώρα 11.00 και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

Ακολουθεί το αρχικό Δελτίο Τύπου της ΦΙΛΑΙΟΣ:

«Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα οργανώνει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ, στο πλαίσιο του εορτασμού της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.

Συγκεκριμένα, σε συνδιοργάνωση με την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στο Αμφιθέατρο Ι. Κυριόπουλος (Λεωφ. Αλεξάνδρας 196, Αθήνα) έχει προγραμματιστεί ημερίδα με θέμα “ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ” κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνει η βράβευση του Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κας Αντωνίας Τριχοπούλου για την συμβολή της στην παγκόσμια ανάδειξη του ελαιολάδου & του ρόλου της Μεσογειακής διατροφής στην υγεία.

Ακολουθεί το πλήρες Πρόγραμμα της εκδήλωσης.

10.30-11.00 Εγγραφές 11.00-11.30 Χαιρετισμοί

Προεδρείο: Γ. Ζακυνθινός – Κ. Κοτροκόης

11.30-11.50 Σκοποί, στόχοι, δράσεις της ΦΙΛΑΙΟΣ και ο θεσμός “ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ”. Γρηγόρης Αντωνιάδης, Πρόεδρος ΦΙΛΑΙΟΣ
11.50-12.10 Νοθεία ελαιολάδου και δημόσια υγεία. Κωνσταντίνος Κοτροκόης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΠΑΔΑ
12.10-12.30 Το ελαιόλαδο στην υγεία των παιδιών. Τόνια Βασιλάκου, Καθηγήτρια και Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΠΑΔΑ
12.30-12.50 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Προεδρείο: Τ. Βασιλάκου – Ι. Κουμπούρος 12.50-13.10 Tα κρυμμένα Κειμήλια του ελαιολάδου: Πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, για την υγεία και την ευεξία.

Εμμανουήλ Μπαρμπούνης, PhD, Σύμβουλος Διοίκησης, Αστεριάδης Επιστημονικά Όργανα Α.Ε.

13.10-13.30 Όταν η χημεία συναντάται με την υγεία στο ελαιόλαδο. Γιώργος Σειραγάκης, Χημικός M.Sc, Γενικός Διευθυντής TUV Austria Food Allergens Labs 13.30-13.50 Ερωτήσεις – Συζήτηση 13.50-14.20 Διάλειμμα

Προεδρείο: Γ. Ζακυνθινός – Τ. Βασιλάκου

14.20-14.40 Μεσογειακή διατροφή και Βιωσιμότητα

Αντωνία Τριχοπούλου, Μέλος Ακαδημίας Αθηνών, Επόπτρια Δημόσιας Υγείας Ακαδημίας Αθηνών

14.40-14.50 Τελετή βράβευσης Ακαδημαϊκού κας Αντωνίας Τριχοπούλου
14.50-15.10. Ανάπτυξη υγειο-προστατευτικών προιόντων με βάση το ελαιόλαδο.

Γιώργος Ζακυνθινός, Καθηγητής, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΠΑΔΑ

15.10-15.30 OliveNet: Έξυπνη εφαρμογή δικτύωσης και μεταφοράς γνώσης για την υγεία με το ελαιόλαδο Γιάννης Κουμπούρος, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΠΑΔΑ
15.30-16.30 Γευσιγνωσία Ελαιολάδου

Παναγιώτης Παπανικολόπουλος – Γαστροναύτης

16.30-17:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση – Συμπεράσματα

Οργανωτική Επιτροπή: Τόνια Βασιλάκου, Γιώργος Ζακυνθινός, Γιάννης Κουμπούρος Γραμματειακή Υποστήριξη: Μαρία Παππά»