Ανακοίνωση τριών αδερφιών Μαρινόπουλου για το μέλλον της εταιρείας

Αδειάζει η κλεψύδρα για Μαρινόπουλο, αγωνιούν οι προμηθευτές

Δημόσια έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους να μην υιοθετούν πληροφορίες που δημιουργούν κωλύματα στην προσπάθεια που γίνεται για να βρεθεί λύση στη Μαρινόπουλος προκειμένου αυτή να μείνει όρθια και εν λειτουργία, απευθύνουν μέσω πληρωμένης καταχωρησής τους που δημοσιεύεται σήμερα στον Τύπο οι κ.κ. Πάνος Δ. Μαρινόπουλος, Πάνος Ι. Μαρινόπουλος και Στέφανος Ι. Μαρινόπουλος που αποχώρησαν από το διοικητικο συμβούλιο της αλυσίδας τον Δεκέμβριο του 2015.

Στην ανακοίνωσή τους, η οποία για κάποιους εκλαμβάνεται και ως μια προσπάθεια των κ.κ. Π. Δ. Μαρινόπουλου, Π. Ι. Μαρινόπουλου και Στ. Ι. Μαρινόπουλου να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη σημερινή διοίκηση τηςΜαρινόπουλος δηλαδή την οικογένεια του Λεωνίδα Μαρινόπουλο η “υπογραφή” του οποίου απουσιάζει από το συγκεκριμένο κείμενο, αναφέρουν: “προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους χιλιάδες εργαζομένους και στους πιστωτές (οι τράπεζες τα γνωρίζουν), ότι έχουμε καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι να μην απολέσουν τις θέσεις εργασίας τους, οι πιστωτές να ικανοποιήσουν τις έννομες αξιώσεις τους και η εταιρεία να εξακολουθήσει να λειτουργεί μέσα από μια δημιουργική συνέργεια με τον νέο στρατηγικό επενδυτή.”

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους χιλιάδες εργαζομένους και στους πιστωτές (οι τράπεζες τα γνωρίζουν) ότι έχουμε καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι να μην απολέσουν τις θέσεις εργασίας τους, οι πιστωτές να ικανοποιήσουν τις έννομες αξιώσεις τους και η εταιρεία να εξακολουθήσει να λειτουργεί μέσα από μια δημιουργική συνέργεια με τον νέο στρατηγικό επενδυτή. Όταν αποχωρήσαμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Μαρινόπουλος Super Markets τον Δεκέμβριο του 2015, αναλάβαμε την εγγύηση παλιότερων δανείων της εταιρείας αξίας 75 εκατ., και εγγυηθήκαμε τη χρηματοδότησή της με 65 εκατ. νέα χρήματα. Επιπλέον, τον Μάρτιο του 2016 εγγυηθήκαμε εκ νέου άλλα 75 εκατ. νέα χρηματοδότηση κατόπιν πρότασης των πιστωτριών τραπεζών, σύμφωνα με την οποία με το ανωτέρω χρηματικό ποσό θα συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εισόδου επενδυτή σε τμήμα της εταιρείας. Όλες οι εταιρείες που σε δημοσιεύματα αναφέρονται ως offshore (δηλαδή σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, FYROM, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, ΗΠΑ) είναι εταιρείες νομιμότατες, δεν είναι offshore εταιρικά μορφώματα, είναι δηλωμένες στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς (τράπεζες κ.ο.κ.), συμπεριλαμβάνονται στις εταιρείες του Ομίλου και αποτελούν πάντα μέρος του ενοποιημένου ισολογισμού. Κάνουμε -δημόσια- έκκληση προς όλους τους εμπλεκομένους να μην υιοθετούν κακόβουλες και παραπλανητικές πληροφορίες, οι οποίες το μόνο που προσφέρουν είναι να δημιουργούν κωλύματα στη μόνη επωφελή για όλους λύση, που είναι η εταιρεία Μαρινόπουλος Super Markets να μείνει όρθια και εν λειτουργία.