Σε αναμονή εξαγγελίας νεών μέτρων μετά τη διυπουργική οι αγρότες

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 28/1 στις 8 περίπου, η διυπουργική σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Γιάννη Μπρατάκο, Άκη Σκέρτσο, Σταύρο ΠαπασταύρουΛευτέρη Αυγενάκη, Χρήστο Τριαντόπουλο, Θεόδωρο Λιβάνιο, Θάνο Πετραλιά, Παύλο Μαρινάκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μεταξύ άλλων.

Αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης ήταν οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Το μήνυμα που προσπάθησε να περάσει η κυβέρνηση είναι ότι παρά τα όσα έχει κάνει για τoυς αγρότες, η ίδια είναι ανοιχτή σε συνάντηση με τον αγροτικό κόσμο. Ταυτόχρονα διέρρευσε σε ορισμένα μέσα (χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνεται η κρατική ΕΡΤ και το ΑΠΕ) λίστα με 19 δράσεις της, στις οποίες ήδη έχει προχωρήσει για τους αγρότες.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι σήμερα Δευτέρα 29/1 στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ίσως δώσει λεπτομέρειες για νέα μέτρα, καθώς οι 19 αυτές ενέργειες είναι λίγο – πολύ γνωστές και ούτως ή άλλως έχουν οδηγήσει τους αγρότες στα μπλόκα.

Οι ρεπόρτερς της «ΥΧ» θα καλύψουν τις εξελίξεις καθώς και τις αντιδράσεις των αγροτών που βρίσκονται ήδη στα μπλόκα, σχετικά με τα όσα ανέφερε χθες το βράδυ η Κυβέρνηση.

K. Μητσοτάκης: Πρόσθετη στήριξη έως 10.000 ευρώ στους Θεσσαλούς – Ανοιχτό το θέμα επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο