Πρωτιά της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής στην πρόσκληση για LEADER

agrotikh-paragwgh-ws-pilwnas-anaptixis2
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Για ακόμη μία φορά, η «Αναπτυξιακή Χαλκιδικής-ΑΝΕΤΧΑ ΑΕ» κατέκτησε την πρώτη θέση σε επίπεδο χώρας, δημοσιεύοντας πρώτη πανελλαδικά πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα δημοσίου χαρακτήρα. Η πρόσκληση αφορά το Μέτρο 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER ΤΑΠΤοΚ – ΠΑΑ 2014-2020», και την Προτεραιότητα 4 «Αύξηση της απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής του ΕΠΑλΘ 2014-2020».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 31/05/2018, στο πλαίσιο της Δράσης 19.2.4, που αφορά βασικές υπηρεσίες και ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές. Όπως αναφέρει η υπεύθυνη του προγράμματος, Γεωργία Καραγιάννη, η δράση ενεργοποιείται σε όλη την περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος, που είναι το σύνολο του Νομού Χαλκιδικής, ενώ η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων, με την παρούσα πρόσκληση, ανέρχεται ενδεικτικά σε 990.000 ευρώ.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης, μπορούν να χρηματοδοτηθούν πράξεις που συμβάλλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Οι υποδράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν, όσον αφορά σε δημοσίου χαρακτήρα παρεμβάσεις, είναι μεταξύ άλλων η στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, έργα μικρής κλίμακας που συμβάλλουν και στοχεύουν στη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής (τουριστική προβολή, δημιουργία ιστοσελίδων, παραγωγή πληροφοριακού και τουριστικού υλικού, διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης και των τοπικών στοιχείων της περιοχής όπως τα έθιμα, η λαογραφία, η ιστορία, τα τοπικά προϊόντα και επαγγέλματα.

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας