Ανάπτυξη άνω του 4% και τζίρος 112 εκατ. ευρώ για τη ΜΕΒΓΑΛ το 2018

-Διαφήμιση-

Με ρυθμό ανάπτυξης 4,12%, τζίρο 111,7 εκατ. ευρώ και αυξημένα κατά 11,6% EBITDA έκλεισε το 2018 η ΜΕΒΓΑΛ, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι η στρατηγική που ορίστηκε από τη νέα διοίκηση το 2015, βάσει του πενταετούς επιχειρηματικού σχεδίου, το οποίο είχε κατατεθεί στις τράπεζες για τη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 54 εκατ. ευρώ, απέδωσε καρπούς.

Εντυπωσιακά είναι και τα μεγέθη των εξαγωγών, τα οποία σήμερα ανέρχονται στο 35% του συνολικού κύκλου εργασιών, με διαρκώς αυξητικές τάσεις. Τα πλάνα του σχεδίου υλοποιούνται και προβλέπουν βελτίωση σε όλους τους τομείς που θα επιφέρουν ανάπτυξη. Με στρατηγικές κινήσεις, σωστή οργάνωση, στοχευμένες επενδύσεις και αποτελεσματική δουλειά από όλους τους ανθρώπους της, η εταιρεία καταφέρνει τη συνεχή βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Το περασμένο έτος, παρά τις δυσκολίες της αγοράς και τη μείωση κατανάλωσης γαλακτοκομικών (βάσει στοιχείων της Nielsen), η ΜΕΒΓΑΛ αύξησε τις πωλήσεις της, ολοκλήρωσε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο και πλέον προετοιμάζει συστηματικά τις επόμενες κινήσεις της. Ανάπτυξη αναμένεται και για την τρέχουσα χρονιά αλλά και για τις επόμενες, αφού οι βάσεις έχουν τεθεί και είναι ισχυρές.

Η εταιρεία, έχοντας ως στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά και την ενίσχυση των εξαγωγών της, παραμένει προσηλωμένη στην παραγωγή γευστικών προϊόντων, που χαρακτηρίζονται από ποιότητα και καινοτομία και ανταποκρίνονται στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού για ισορροπημένη διατροφή.

Ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, Χριστόδουλος Αντωνιάδης, στο πλαίσιο της ΓΣ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου, δήλωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια, η ΜΕΒΓΑΛ χρειάστηκε να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα. Τα καταφέραμε και η εταιρεία γύρισε σελίδα. Σε αυτή την προσπάθεια, όλοι έκαναν το καθήκον τους. Η διοίκηση, οι εργαζόμενοι, οι συνεργαζόμενοι κτηνοτρόφοι, οι πάντες αντιλήφθηκαν το μείζον, που δεν είναι άλλο από τη συνέχιση της δημιουργικής πορείας της επιχείρησης. Για εμάς η ανάπτυξη, η κοινωνική προσφορά και η υπεύθυνη εταιρική συμπεριφορά είναι θεμελιώδη στοιχεία της στρατηγικής μας, που συνάδουν τόσο με το επιχειρηματικό μοντέλο που υπηρετούμε, όσο και με τις αξίες μας».

-Διαφήμιση-