Ανάσες για την άρδευση σε τρεις νομούς της Πελοποννήσου

fragma-taka-arkadia
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τρία μεγάλα αρδευτικά έργα που θα δώσουν ανάσα στους παραγωγούς ανέλαβε τη δέσμευση της ένταξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χαράλαμπος Κασίμης.

Τα έργα αυτά είναι κομβικά για την άρδευση και αφορούν τα έργα των δικτύων της Τάκας, του φιλιατρινού φράγματος και των Φιχτίων. Το έργο των δικτύων της λίμνης Τάκα, που βρίσκεται στην Αρκαδία, είχε βαλτώσει για αρκετά χρόνια και είναι γεγονός ότι η ολοκλήρωσή του θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους παραγωγής, στον διπλασιασμό της παραγωγής, αλλά και στην προστασία της λίμνης από αυθαίρετες κινήσεις άντλησης νερού, που βλάπτουν σοβαρά το οικοσύστημα.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Σε ό,τι αφορά το έργο των δικτύων των Φιχτίων στην Αργολίδα, θα κλείσει ένα κομμάτι του Αναβάλου που πολλές φορές απασχόλησε τους αγρότες.

Τέλος, σχετικά με το φράγμα των Φιλατρών στη Μεσσηνία, πρόκειται για ένα έργο που μετρά τουλάχιστον 12 χρόνια και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το έργο έμεινε ημιτελές, καθώς δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί η μελέτη για τα αρδευτικά δίκτυα που θα τροφοδοτήσουν με νερό τα αγροτεμάχια. Σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ, ένα έργο πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της προθεσμίας, που λήγει το 2020.

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας