Αναβαθμίζεται και με νέες συνεργασίες το δίκτυο των ΚΕΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας ΣΕΒΕ – Gaia Επιχειρείν
-Διαφήμιση-
gaia-sense

KEA ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Πλήρης κάλυψη της πόλης με νέα καταστήματα

Η συγκέντρωση των Δηλώσεων ΟΣΔΕ θα πραγματοποιηθεί με τον ακόλουθο τρόπο:
Στο υπάρχον κεντρικό κατάστημα ΚΕΑ, με έδρα την Κομοτηνή (ΠΕΡΔΙΚΑ 29), το οποίο καλύπτει την ανατολική πλευρά της πόλης, προστίθεται η δημιουργία ενός ακόμη καταστήματος ΚΕΑ, με έδρα την Κομοτηνή (ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 1), με σκοπό την πλήρη κάλυψη της πόλης, καθώς και τριών (3) υποκαταστημάτων ΚΕΑ στον Ίασμο, Σάπες και Ξυλαγανή Ροδόπης.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Επίσης, πραγματοποιείται παράλληλα και η σύσταση τεσσάρων (4) περιφερειακών υποκαταστημάτων περιορισμένης χρονικής λειτουργίας, η οποία θα ισχύει μέχρι και το πέρας όλων των διαδικασιών και λειτουργιών του προγράμματος ΟΣΔΕ 2017. Τα καταστήματα αυτά θα βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Αρριανών Φιλύρας, στους οικισμούς Αρριανά, Φιλύρα και Οργάνη, καθώς και στον Δήμο Ιάσμου, στον οικισμό των Ασωμάτων.

Αναβαθμίζεται και με νέες συνεργασίες το δίκτυο των ΚΕΑΤα παραπάνω καταστήματα θα αποτελέσουν το δίκτυο υποδοχής, καταχώρησης και εξυπηρέτησης του συνόλου των αγροτών του νομού Ροδόπης.

Το άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό είναι έτοιμο να δεχτεί όλους τους παραγωγούς του νομού Ροδόπης, με βασικό στόχο την άμεση εξυπηρέτηση και την επίλυση κάθε ζητήματος.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ανάγκες του ακριτικού νομού της Ροδόπης, που, αν και παραγωγικός νομός, είναι αδικημένος, στόχο αποτελεί η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων του ΠΑΑ, το οποίο μας διαθέτει η ψηφιακή πλατφόρμα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

ΚΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Νέα γραφεία ίδια ποιότητα υπηρεσιών

Το ΚΕΑ Κατερίνης – Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας «Όλυμπος-Πιέρια», ως πιστοποιημένος φορέας υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ από το 2014, ενημερώνει την αγροτική κοινωνία της Πιερίας για τα νέα γραφεία της (Κεντρικό: Χατζόγλου 48 στο κτίριο της Εφορίας, στο ισόγειο -δίπλα από το κυλικείο, σημεία εξυπηρέτησης: Καρίτσα, Κολινδρός, Ράχη και Αιγίνιο. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2351078658), πάντα με την ίδια ποιότητα παροχής υπηρεσιών και με τη σίγουρη συνεργασία και υποστήριξη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Η αναδιοργάνωση έχει ως στόχο τη συνεχή εξυπηρέτηση του αγροτικού κοινού της περιοχής και την άμεση ενημέρωση των πιθανών αλλαγών στις δηλώσεις ΟΣΔΕ και Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναβαθμίζεται και με νέες συνεργασίες το δίκτυο των ΚΕΑΜε σεβασμό πάντα προς την αγροτική «οικογένεια» της Πιερίας, το ΚΕΑ Κατερίνης στελεχώνει τα γραφεία της με έμπειρο προσωπικό για την υποδοχή δηλώσεων, το οποίο εκπαιδεύεται και ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο την ορθή και έγκαιρη πληρωμή των αγροτών.

Οι ραγδαίες εξελίξεις των γεγονότων τα τελευταία χρόνια, σχετικά με τις ενισχύσεις και τις επιδοτήσεις, καθιστούν επιτακτική ανάγκη η υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης να πραγματοποιείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξαλειφθούν τυχόν λάθη και με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση της πληρωμής.

Το ΚΕΑ Κατερίνης είναι κάτι παραπάνω από διαχειριστής αιτήσεων υποβοήθησης αγροτών, είναι συνεργάτης, σύμβουλος, φίλος και αυτό που επιζητά ο αγρότης, που είναι πάντα ένα στήριγμα στην αγροτική του δραστηριότητα. Οι αγρότες θα μπορούν όλο το χρόνο να έχουν άμεση εξυπηρέτηση και ολοκληρωμένες υπηρεσίες πάνω σε θέματα ΟΣΔΕ και μελέτες σε Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Παναγιώτης Ζωγράφος, Πρόεδρος ΔΣ ΑΣ Μεσολογγίου Ναυπακτίας «Η ΕΝΩΣΗ»
Και στο Αγρίνιο, και στην Αμφιλοχία και κινητά συνεργεία

Ο ΑΣ Μεσολογγίου Ναυπακτίας, όντας ο αποκλειστικός συνεργάτης της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στην Αιτωλοακαρνανία, δημιούργησε, σε συνεργασία με την GAIA, ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών στην περιοχή του Αγρινίου, προκειμένου οι φίλοι αγρότες της ευρύτερης περιοχής να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Εκτός του ΚΕΑ του Αγρινίου, δημιουργήσαμε, επίσης, αντίστοιχο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στην περιοχή της Αμφιλοχίας, ενώ συνάψαμε στρατηγική συνεργασία με τον Συνεταιρισμό του Καινούργιου.

Γενικότερα, η ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας θα καλυφθεί απόλυτα με κινητά, εποχικά ή πάγια Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών, με πλήρως καταρτισμένα και έμπειρα στελέχη.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας θα εμπιστευτούν τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την επιδότησή τους και φέτος, όπως το πράττουν κάθε χρόνο 520.000 παραγωγοί σε όλη την Ελλάδα.

Αναβαθμίζεται και με νέες συνεργασίες το δίκτυο των ΚΕΑΚΕΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Στο Αλιβέρι θα χτυπά η καρδιά όλου του νησιού

Με τα εγκαίνια, την Τρίτη 7 Μάρτη στις 7 το απόγευμα, της έδρας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Αγροτών στο Αλιβέρι , ολοκληρώνεται η πρώτη φάση συγκρότησης του δικτύου ΚΕΑ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στην Εύβοια.

Στην είσοδο του Αλιβερίου, ερχόμενοι από Χαλκίδα, στην αρχή του περιφερειακού, από την επόμενη Τετάρτη, οι αγρότες της γραφικής κωμόπολης με το βιομηχανικό της χαρακτήρα, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με τον έντονο αγροτικό της χαρακτήρα, όσον αφορά τις καλλιέργειες σιτηρών, ελιάς, αμπέλου, σύκων και υπαίθριων κηπευτικών, αποκτούν τον «ολοκληρωμένο σύμβουλό» τους. Στη διάρκεια όλου του χρόνου, σταθερά, ένα επιτελείο εξειδικευμένων επιστημονικών στελεχών, σε ένα καινούργιο, όμορφο, ζεστό, ανθρώπινο και άνετο περιβάλλον –όπως αρμόζει στους ανθρώπους του μόχθου– θα υποδέχεται και θα υποστηρίζει τον αγρότη γεωργό και κτηνοτρόφο, τον αλιέα, σε κάθε θέμα που αφορά την εκμετάλλευσή του και την χρηματοδότησή της, την καλλιέργεια-παραγωγή-τυποποίηση-μεταποίηση-προβολή-προώθηση- εμπορία των προϊόντων του, συνολικά την επαγγελματική ιδιότητά του.

Από την πρώτη στιγμή, θα μπορούν να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες, σε συμφέρουσες αναλογικά τιμές και με τις γνωστές ταμειακά συμφέρουσες διευκολύνσεις που αφορούν:

  • τη διασφάλιση της αναγκαίας χρηματικής ρευστότητας μέσω της επιτυχούς, χωρίς λάθη και ομαλής απορρόφησης των δικαιούμενων πόρων (Ενιαία Ενίσχυση-ΟΣΔΕ, συμμετοχή σε όσα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 υπάρχει ενδιαφέρον, ακόμα και του ΕΣΠΑ, που αφορούν το αγροδιατροφικό σύμπλεγμα,
  • την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών που αφορούν την άσκηση της καλλιέργειας γης και εκτροφής παραγωγικών ζώων, που ενσωματώνουν καινοτομία και νέες τεχνικές βελτίωσης της αποδοτικότητας –ποσοτικά και ποιοτικά– των παραγόμενων προϊόντων και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις συνθήκες άσκησης του γεωργοκτηνοτροφικού επαγγέλματος,
  • την υποστήριξη του παραγόμενου προϊόντος, όσον αφορά την πιστοποίηση του τρόπου παραγωγής του και των ποιοτικών ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, καθώς και την εμπορική του προώθηση,
  • την υποβοήθηση, όσον αφορά την οργάνωση και διοίκηση, με σύγχρονο τρόπο, των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και την παροχή δυνατοτήτων εκπαίδευσης κατάρτισης.

Ταυτόχρονα, στο Αλιβέρι θα χτυπά η καρδιά όλης της Εύβοιας, αφού από εδώ θα συντονίζεται όλο το δίκτυο των ΚΕΑ, που θα λειτουργούν σε Κάρυστο-Κύμη-Χαλκίδα-Ιστιαία.

«… Είμαστε έτοιμοι. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τον αγροτικό κόσμο. Να γνωρίσει ποια είναι πραγματικά η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Να του παρέχουμε σημαντικές υπηρεσίες που υπήρχαν και δικαιούνταν, αλλά το υφιστάμενο μέχρι σήμερα δίκτυο, μέσω της πρώην Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, δεν παρείχε. Περιμένουμε τις υπάρχουσες συλλογικότητες του αγροτικού χώρου, αλλά είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στη δημιουργία νέων (ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί) να τους βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ή για να οργανωθούν καλύτερα, αφού το οξυγόνο της GAIA είναι το ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΘΑΙ…», μας δηλώνει με το φωτεινό της χαμόγελο η οικοδέσποινα του ΚΕΑ Αλιβερίου και υπεύθυνη της λειτουργίας του, έμπειρη γεωπόνος, Γιώτα Ηρακλέους.

«… Επιτέλους! Οι γεωργοί και αμπελουργοί της Καρύστου περίμεναν πώς και πώς το κάτι διαφορετικό. Να μην τους αντιμετωπίζουν αποκλειστικά και μόνο ως μηχανή απομύζησης χρήματος. Να νιώσουν, τουλάχιστον, πως τα χρήματα που δίνουν μέσω του ΟΣΔΕ πιάνουν τόπο, ένα μέρος τους γυρίζει πίσω ανταποδοτικά ως παροχή υπηρεσίας και πως υπάρχει το ΚΕΑ, «το σπίτι τους και η οικογένεια τους», να τους συνδράμουν στον δύσκολο και επίπονο αγώνα που δίνουν καθημερινά …», τονίζει ο Γιώργος Σαραβάνος, πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Καρύστου.

Ενώ, ο Βαγγέλης Σπυρίδης, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καρύστου, συνεχίζει: «… Περιμένουμε πολλά από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών της GAIA. Να ξέρουμε τι δικαιούμαστε και τι παίρνουμε. Να μη χάνει λεφτά ο κτηνοτρόφος. Επενδύουμε πολλά στη λειτουργία του. Να δούμε να γίνεται πράξη ο κτηνίατρος εκτροφής. Να ενημερωθούμε για τις δυνατότητες ωφέλειας από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Να υποστηριχτούμε να φτιάξουμε καλούς φακέλους και να διεκδικήσουμε ισότιμα με τους άλλους συναδέλφους μας πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια που δικαιούμαστε. Προσδοκούμε στη βοήθεια, να κάνουμε το κατσικάκι Καρύστου προϊόν ΠΟΠ ή ΠΓΕ. Να αναδείξουμε τα καρυστινά τυριά και κρασιά…».

Και ο Θανάσης Καμπούρης, πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κύμης-Αλιβερίου, συμπληρώνει: «… Δοκιμάσαμε τη συνεργασία μας με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, την προηγούμενη χρονιά με το ΟΣΔΕ. Όχι μόνο είμαστε ενθουσιασμένοι από τα αποτελέσματά της, την υπευθυνότητα και βοήθεια που λάβαμε, αλλά γνωρίσαμε από τα μέσα τις τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητές της, που ο αγρότης, εάν τις αξιοποιήσει, θα δει σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητά του. Γι’ αυτό και από φέτος διευρύνουμε τη συνεργασία μας…».

Την επιλογή τους να συνεργαστούν με τη GAIA διατύπωσαν και υπερασπίσθηκαν με παρεμβάσεις τους στο ρεπορτάζ μας οι μελετητές της περιοχής Δημήτρης Μπουρίκας από την Κύμη και Ματζουράνα Ματζουρανάκη από τη Σκύρο. «… Στις σημερινές εποχές, στην παροχή υπηρεσιών, η συνένωση δυνάμεων, η ορθολογικοποίηση του κόστους, η αναφορά σε προσδιορισμένο πελατολόγιο και η πλήρης αξιοποίηση των τεχνολογικών ψηφιακών δυνατοτήτων, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργήσουμε. Η GAIA αυτά ακριβώς μας παρέχει και σε αυτά μας διασφαλίζει…» τονίζουν. Ενώ, ο Ζαχαρίας Σούρας, τεχνολόγος γεωπόνος, με κατάστημα αγροτικών εφοδίων στην Ιστιαία και συντονιστής Β. Εύβοιας των ΚΕΑ, δίνει μια άλλη διάσταση: «… Δεν βλέπω ανταγωνιστικά, αλλά συμπληρωματικά στη δουλειά μου τις ψηφιακές υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας, που μπορούν να βοηθήσουν αυτό που κάνω. Για φανταστείτε να είχαμε ένα πρόγραμμα εφαρμογών ευφυούς γεωργίας στους συνεταιρισμούς της περιοχής ευθύνης τους στην Ιστιαία, που θα κατέληγε σε ψηφιακούς εδαφολογικούς χάρτες και δυνατότητα εδαφολογικών συμβουλών λίπανσης των γεωργών εξατομικευμένα. Θα έβλεπα με καλό μάτι ακόμα και μια εισαγωγή της GAIA στον τομέα των εισροών, που θα συνέβαλλε στην ισορροπία γενικότερα της αγοράς… Ήμουν εκτός παροχής υπηρεσιών στον αγροτικό χώρο και απέκτησα πρόσβαση…»

Αφήσαμε για το τέλος τη δήλωση της γεωπόνου Νάνας Καραντώνη, με το βασικό κατάστημα αγροτικών εφοδίων στη περιοχή Αλιβερίου για τους επαγγελματίες γεωργούς και αποκλειστικό πάροχο υπηρεσιών στον αγροπεριβαλλοντικό χώρο από το 1990, υπεύθυνης της λειτουργίας του δικτύου των ΚΕΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: «… Ξεκινάμε με όραμα, γνώσεις, εμπειρία, θέληση, δύναμη και αποφασιστικότητα. Συνεχίζουμε την αδιάλειπτη προσφορά μας στους αγρότες μας, συνεργατικά και από μια άλλη θέση καθημερινής μάχης. Είμαστε σίγουροι πως οι αγρότες μας θα αγκαλιάσουν τη δική τους, τελικά, προσπάθεια, και θα ωφεληθούν. Είμαστε στην αρχή. Είμαστε αισιόδοξοι. Είμαστε έτοιμοι να πείσουμε και τους δύσπιστους…»

Αναβαθμίζεται και με νέες συνεργασίες το δίκτυο των ΚΕΑΚΕΑ ΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
365 μέρες δίπλα στον Παραγωγό

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Μεσσηνίας», μέτοχος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και αποκλειστικός συνεργάτης της στη Μεσσηνία, με το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας, την πολυετή εμπειρία μας, τη χρήση υπηρεσιών και την καθοδήγηση των στελεχών της GAIA, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και να εξυπηρετήσουμε τους Μεσσήνιους παραγωγούς σε 7 Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών και 20 σημεία σε όλη την Μεσσηνία, για τις φετινές αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης στο πλαίσιο του έργου ΟΣΔΕ 2017. Προσφέροντας ασφάλεια, αξιοπιστία, ταχύτητα και εγγυημένη αποτελεσματικότητα. Παρέχουμε την δυνατότητα πληρωμής της αίτησης με την λήψη της επιδότησης, εκπτώσεις στα πρατήρια εφοδίων, σε συνεργαζόμενες εταιρείες, σε μελλοντικές δράσεις στο πλαίσιο της υποβολής αιτήσεων ένταξης στα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Νέοι Αγρότες, Βιολογική Γεωργία/Κτηνοτροφία, Σχέδια Βελτίωσης, Μεταποίηση κ.α.). Ανταποδίδουμε την πολυετή στήριξη των παραγωγών με ποιοτικές υπηρεσίες και παροχές, παραμένοντας στο πλευρό τους 365 μέρες το χρόνο.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι παραγωγοί μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες ή ραντεβού στα τηλέφωνα των κεντρικών καταστημάτων που λειτουργούν τα ΚΕΑ της “Ένωσης Μεσσηνίας”:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ | ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 10 | 27210-22702
ΜΕΣΣΗΝΗ | ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 7 | 27220-22270
ΠΥΛΟΣ | ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ & ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ | 27230-22890
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ | θέση ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ | 27630-29158
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ | ΑΛ. ΚΑΛΑΤΖΑΚΟΥ & 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ | 27610-22231
ΦΙΛΙΑΤΡΑ | ΑΠΟΘ & ΑΝ/ΣΕΩΣ | 27610-32240
ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ | ΛΑΝΤΖΟΥΝΗ 4 | 27240-22151

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα