Μεγάλες καταστροφές από ανεμοστρόβιλο σε Βαρθολομιό, Λεχαινά και Ανδραβίδα (φωτο)

Ανεμοστρόβιλος στην Ανδραβίδα έπληξε αγροτικές καλλιέργειες

Πανικό προκάλεσε στους κατοίκους της Ανδραβίδας ανεμοστρόβιλος που σάρωσε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 8/9 την περιοχή, προκαλώντας ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και αυλές σπιτιών.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής ο ανεμοστρόβιλος έχει προκαλέσει καταστροφές και σε άλλους Δήμους όπως αυτόν του Βαρθολομιού και των Λεχαινών και χωριά όπως την Αρετή, την Γαστούνη, τη Μυρσίνη και το Στρούσι.

Ο ίδιος αναμοστρόβιλος συνέχεισε την καταστροφική του δράση και σε χωριά της Αχαίας (Μποντέικα, Λάππα) προκαλώντας πολλές πτώσεις δένδρων και καταστροφές σε καλλιέργειες της περιοχής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δρόμος από το Λάππα προς τον Άραξο είναι κλειστός από την κακοκαιρία.

Στο μεταξύ και οι γύρω αγροτικοί δρόμοι από τα χωριά των Νιφορείκων, του Λιμνοχωρίου, του Καλαμακίου, των Σαγείκων και της Λακκόπετρας έχουν μετατραπεί σε λασπόδρομους και η διάβαση με αυτοκίνητο είναι επικίνδυνη. 

Επί τόπου σπεύδουν κλιμάκια της πυροσβεστικής για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ανεμοστρόβιλος στην Ανδραβίδα έπληξε αγροτικές καλλιέργειες

Να σημειωθεί ότι ο νομός Ηλείας πλήττεται για δεύτερη φορά από ανεμοστρόβιλο μέσα σε 48 ώρες. Την Τρίτη 6/9 τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν το Κατάκολο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκτιμάται ότι δύο ή τρεις ανεμοστρόβιλοι «σάρωσαν» τη μαρίνα στο Κατάκολο, αναποδογυρίζοντας σκάφη, και παρέσυραν δέντρα και κλαδιά στην πλατεία και στο αλσύλλιο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές σε κοντινά καταστήματα.