Ανδρέας Κατσαρός: Η θεωρία γίνεται πράξη στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Ως μερικά από τα καλύτερά του χρόνια, περιγράφει το διάστημα της φοίτησής του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Επαγγελματικό Λύκειο ο 17χρονος Ανδρέας Κατσαρός, από τον Στενήμαχο Ημαθίας, ο οποίος σπουδάζει στη Γ’ τάξη του συγκεκριμένου λυκείου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην ΑΓΣ, έχει μάθει να οδηγεί τρακτέρ, να σπέρνει, να οργώνει και να ασχολείται με τα ζώα του εκπαιδευτικού αγροκτήματος. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε πολλά clubs του σχολείου, δείχνοντας έντονα σημάδια ηγεσίας και συνεργασίας, ενώ αγαπημένα του μαθήματα είναι η τεχνολογία, τα μαθηματικά και η αειφόρος ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει στην «ΥΧ», «τα εργαστήρια που διαθέτει το Επαγγελματικό Λύκειο βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν στην πράξη τη θεωρία. Επιπλέον, η ζωή στο οικοτροφείο είναι μία μοναδική εμπειρία. Έμαθα πολλά στα τρία χρόνια των σπουδών μου στην ΑΓΣ, αλλά αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν οι ανοιχτοί ορίζοντες των στελεχών της», περιγράφει. Ο ίδιος νιώθει πως οι σπουδές του στη συγκεκριμένη σχολή τον έχουν ολοκληρώσει ως προσωπικότητα. «Έμαθα να στηρίζομαι στα πόδια μου και να κυνηγάω τα όνειρά μου. Αν και ήμουν αποφασισμένος να ασχοληθώ με τις οικογενειακές μας καλλιέργειες, θα δώσω τελικά πανελλαδικές εξετάσεις για τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων», καταλήγει.

Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας κατάφερε να φοιτήσει στο Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής μέσω υποτροφίας που έλαβε από την Alpha Bank.