Ανησυχία στα Ίρια της Αργολίδας μετά τη πρόσφατη χαλαζόπτωση

Aνησυχία επικρατεί στις τάξεις των παραγωγών – καλλιεργητών της περιοχής των Ιρίων Αργολίδας, με αφορμή το χαλάζι που έπεσε χθες στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως αναφέρει και ο Δήμος Ναυπλιέων, η χαλαζόπτωση της Δευτέρας, 3 Φεβρουαρίου 2025, φαίνεται να έχει προκαλέσει σοβαρότατες ζημιές στα δέντρα και στις καλλιέργειες, στον κάμπο των Ιρίων.
Ο Δήμος Ναυπλιέων ήδη προχώρησε σε αναγγελία ζημιάς προς τον ΕΛΓΑ, ώστε να υπάρξει γρήγορη μετάβαση κλιμακίου στην περιοχή, για τις πρώτες εκτιμήσεις.
Ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Ανδριανός, όπως αποκάλυψε, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον ενημέρωσε για το θέμα.
Όπως τόνισε ο Γιάννης Ανδριανός, άμεσα κλιμάκια εκτιμητών του ΕΛΓΑ, θα βρεθούν στην περιοχή, ώστε να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία για τις αποζημιώσεις των παραγωγών εσπεριδοειδών, οπωροκηπευτικών και άλλων καλλιεργειών που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή των Ιρίων.
Στον κάμπο των Ιρίων, γίνεται εκτεταμένη καλλιέργεια κηπευτικών, ενώ, εκτός από τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, κυριαρχεί το καλοκαίρι και η αγκινάρα.