Ανησυχία για την παραγωγή καλαμποκιού στην Ηλεία

Όπως τόνισαν οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και Γαστούνης αλλά και καλαμποκοπαραγωγοί, η φετινή παραγωγή φαίνεται πως θα είναι μειωμένη ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις και αν δεν υπάρξουν γενναία μέτρα στήριξης η επόμενη χρονιά θα είναι αρκετά δύσκολη καθώς πολλοί δεν θα προχωρήσουν σε καλλιέργεια.

Ειδικά με την τιμή του καλαμποκιού που εκτιμάται πως δεν θα ξεπεράσει τα 0,20 ευρώ στον παραγωγό οι αγρότες αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα ζητώντας από την Κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα και να επιδοτήσει τους παραγωγούς.

«Φέτος πήγαμε πολύ πίσω και ενώ καλλιεργούνται τα καλαμπόκια τον Απρίλιο καλλιεργήθηκαν από τις 15 Απριλίου και έπειτα με αποτέλεσμα και να μειώνεται η παραγωγή αλλά και να μην μπουν τα πραγματικά στρέμματα που έμπαιναν άλλες χρονιές», ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και παραγωγός, Χρήστος Παλαιολόγος (φωτό).

«Αν η τιμή δεν είναι από 0,20 ευρώ και άνω του χρόνου δεν θα βρίσκουμε καλαμπόκι ούτε να ψήσουμε στα κάρβουνα», τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης, Δημήτρης Κουλούρης.

Πηγή: ertnews.gr