Στο «Annual New Ag International 2022» και στο «30ο Συνέδριο της ΕΕΕΟ», συμμετείχε ο ΣΠΕΛ

Ο ΣΠΕΛ, προσκεκλημένος στο Διεθνές Συνέδριο «Annual New Ag International 2022 co-located with Slow Controlled Release & Stabilized Fertilizers», συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε υβριδικά στη Βαρσοβία από τις 10 έως τις 12 Μαΐου.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι νέες τάσεις σε επίπεδο αγοράς, νέες τεχνολογίες, καθώς και επιστημονικές εξελίξεις στα λιπάσματα με αναστολείς, στα σταθεροποιημένα και στα βραδείας αποδέσμευσης λιπάσματα.

Παράλληλα, στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, καθώς και ο τρόπος εφαρμογής του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1009/2019 για την κυκλοφορία των λιπασμάτων, ως βασικό θέμα που απασχολεί τον κλάδο των λιπασμάτων.

Συμμετοχή ΣΠΕΛ στο 30ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ 2022)

Η σκιαγράφηση των προκλήσεων του κλάδου των λιπασμάτων, όπως οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, η πολεμική σύγκρουση, η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή κρίση, καθώς και ο ρόλος της θρέψης ως βασικός άξονας στην διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας αποτέλεσε το επίκεντρο της στρογγυλής τραπέζης του 30ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ 2022) «Οι Προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής στον Τομέα των Οπωροκηπευτικών». Το Συνέδριο διεξήχθη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τις 9 έως τις 13 Μαΐου.

Τα μέλη του ΣΠΕΛ, υποστηρίζοντας τις επιστημονικές εξελίξεις, την έρευνα και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την επιχειρηματικότητα, συμμετείχαν σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Θρέψη-Λίπανση-Βιοδιεγέρτες», όπου αναλύθηκαν τα βασικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο των λιπασμάτων.

Τη συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΠΕΛ κ. Ρουσσέας Δημήτρης, παρουσιάζοντας τις δράσεις του Συνδέσμου, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των προϊόντων λίπανσης.