Χρήστος Κέλλας: Σε τελικό στάδιο επεξεργασίας η ΥΑ για τα λιπάσματα

Συνάντηση ΥφΑΑΤ με εκπροσώπους του ΣΠΕΛ.
08.07.2024
1' διάβασμα
christos-kellas-se-teliko-stadio-epexergasias-i-ya-gia-ta-lipasmata-325822

Με εκπροσώπους και μέλη του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), συναντήθηκε πρόσφατα (Πέμπτη 4 Ιουλίου) ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστος Κέλλας, όπως έκανε γνωστό σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αιτήματα του Συνδέσμου και ειδικότερα η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για λιπάσματα και λοιπά προϊόντα λίπανσης, η τροποποίηση της διαδικασίας για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας σύνδεσης πρώτων υλών λιπασμάτων, ζητήματα βελτίωσης της ΚΑΠ 2023 -2027, μέσω της ενίσχυσης δράσεων που περιλαμβάνουν χρήση λιπασμάτων και προϊόντων με νέες τεχνολογίες κ.ά.

«Με χαρά, υποδέχτηκα στο ΥΠΑΑΤ, μέλη του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων. Μια εποικοδομητική συνάντηση, με απαντήσεις σε όλα τα θέματα που τέθηκαν, σχετικά με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για λιπάσματα και λοιπά προϊόντα λίπανσης, την τροποποίηση της διαδικασίας για την δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας σύνδεσης πρώτων υλών λιπασμάτων και την ενίσχυση δράσεων που περιλαμβάνουν χρήση λιπασμάτων», αναφέρει ο κ. Κέλλας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΣΠΕΛ ότι η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ μεταξύ άλλων, τόνισε πως ενόψει του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ θα γίνει επεξεργασία για περαιτέρω βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τα λιπάσματα.