Ανοίγει τις πύλες του τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου το θεματικό πάρκο της Κομοτηνής

Κόκκινη κλωστή δεμένη, τυλιγμένη  στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή. Το παραμύθι του Πινόκιο ξετυλίγεται από τις 12 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2023.

Η αγαπημένη μαριονέτα που ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι και τα κατάφερε «ζωντανεύει» για μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών. Ο Δήμος Κομοτηνής επέλεξε για τις φετινές γιορτές να δημιουργήσει στο φιλόξενο πάρκο της πόλης μια μικρή παραμυθοχώρα όπου οι γνωστοί ήρωες του Ιταλού συγγραφέα, Κάρλο Κολόντι μας παίρνουν από το χέρι και μας οδηγούν στη χώρα της φαντασίας.

Ο Πινόκιο, με συνοδοιπόρους τον Τζεπέτο, τον γρύλο και τη γαλάζια νεράιδα, περιμένει τους φίλους του από όλη τη Βόρεια Ελλάδα για να μοιραστούν τα μυστικά του μαγικού παραμυθιού.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, με ελεύθερη είσοδο, να περιηγηθούν σε 24ωρη βάση καθώς επίσης σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας να ξεναγηθούν από τα σκανδαλιάρικα, καλά εκπαιδευμένα, ξωτικά.

Το πάρκο «Οι περιπέτειες του αυθεντικού Πινόκιο» τελεί υπό την αιγίδα του Fondazione Nazionale Carlo Collodi και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού «European Fairy Tale Route», μέλος του Council of Europe. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής έχει προσκαλέσει τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Carlo Collodi, τον Bernacchi Pier Francesco να έρθει στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του πάρκου.

Το θεματικό πάρκο του Πινόκιο θα έχει κοντά του εξαιρετικούς επαγγελματίες της Κομοτηνής και της Θεσσαλονίκης που θα δημιουργήσουν μια χριστουγεννιάτικη αγορά με χρώματα, αρώματα και γεύσεις:

Παραδοσιακά προϊόντα, ζαχαρωτά και βάφλες, ροφήματα, σιροπιαστά, κρασί, κάστανα, ποπ κορν, λουκουμάδες,  χριστουγεννιάτικες κατασκευές, χειροποίητα κοσμήματα, είδη δώρων και πολλές εκπλήξεις. Η χριστουγεννιάτικη αγορά θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα.