Άνοιξε τις πύλες της η 11η Zootechnia – Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα Μέτρα Ελέγχου της Αγοράς Γάλακτος

Τις πύλες της άνοιξε και επίσημα η 11η Zootechnia που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις 31/1 έως τις 3/2/2019.

Το τετραήμερο γεγονός εγκαινίασε σήμερα (31/1) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης ανακοινώνοντας ότι υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα «Μέτρα Ελέγχου της Αγοράς Γάλακτος».

Ο υπουργός πριν τα εγκαίνια της έκθεσης επισκέφτηκε ορισμένα περίπτερα ώστε να μιλήσει με τους εκθέτες και τους παρευρισκόμενους, μεταξύ άλλων και αυτό του υπουργείου Aγροτικής Aνάπτυξης συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς Aγροτικής Aνάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου και Βασίλη Κόκκαλη. Ο υπουργός με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κάλεσε τους αγρότες σε διάλογο, ενώ μίλησε και για τις εξελίξεις στα μπλόκα.

Εγκαινιάζοντας την 11η Zootechnia, o Σταύρος Αραχωβίτης αναφέρθηκε στην πληρωμή κρατικών ενισχύσεων de minimis, στις αυστηρότερες κυρώσεις που προβλέπει η νέα Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα ελέγχου στο γάλα, στην προστασία των επιδοτήσεων μέχρι 7.500 ευρώ, στην πρόσληψη περισσότερων από 200 κτηνιάτρους και στην προετοιμασία νομοσχεδίου για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Παράλληλα ο Σταύρος Αραχωβίτης πραγματοποίησε και τα εγκαίνια του συνεδρίου για την κυκλική οικονομία.

Ο υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επιτυχία της φετινής zootechnia καθώς συμμετέχουν σε αυτή όλοι οι φορείς του κτηνοτροφικού και πτηνοτροφικού κλάδου, ενώ περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-helexpo κ. Τάσος Τζήκας δήλωσε ότι «καθιερώνεται επίσης σε μεγάλες εκθέσεις να υπάρχουν start up καινοτομίας για τη σύνδεση της τεχνολογίας με την αγροτική παραγωγή».

Η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου επισήμανε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα βοηθήσει στην εξαγωγή προϊόντων και τόνισε πως πρέπει να αυξήσουμε τα συλλογικά σχήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στην έκθεση εκτός των άλλων πραγματοποιείται για 7η φορά η εκδήλωση «Σαλόνι Αλόγου» με στόχο την καθιέρωση μιας μεγάλης συνάντησης των φίλων του αλόγου και των επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Στο περίπτερο 17 θα συμμετέχουν φορείς και ιδιώτες με 50 και πλέον άλογα από όλη την Ελλάδα όπου σε μία διαμορφωμένη πίστα διαστάσεων 20Χ50 μ. θα μπορούν να παρουσιάσουν παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες κλπ

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Υπουργού