Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας ξεκινάει στο Άστρος Κυνουρίας

13/06/2024
1' διάβασμα
anoichti-akadimia-elaiokomias-xekinaei-sto-astros-kynourias-323624

Tη λειτουργία της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας στη Βόρεια Κυνουρία στηρίζει το Επιμελητήριο Αρκαδίας τόσο συμβουλευτικά όσο και οικονομικά, μετά από αίτημα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Η δράση υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σεμινάρια

Τα σεμινάρια θα καλύψουν τις εξής ενότητες:

  • Προετοιμασία και εγκατάσταση ελαιώνα
  • Φυσιολογία της ελιάς
  • Καλλιεργητικοί χειρισμοί
  • Φυτοπροστασία & Κλιματική Αλλαγή
  • Ποιότητα
  • Μεταποίηση και εμπορία

 Σε ποιους απευθύνεται:

Η δράση απευθύνεται σε ελαιοκαλλιεργητές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, είτε κατ’ επάγγελμα είτε συμπληρωματικά. Επιπλέον, επαγγελματίες από όλη την αλυσίδα αξίας του ελαιολάδου και της ελιάς, όπως ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, μεταποιητές και έμποροι, μπορούν να συμμετάσχουν.

Ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους επαγγελματίες παραγωγούς κάτω των 45 ετών, ακολουθούμενοι από άλλους επαγγελματίες παραγωγούς ανεξαρτήτως ηλικίας, βάσει αξιολόγησης των αιτήσεων.

Περιοχή Δράσης: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.

Διάρκεια Δράσης: Η δράση θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Οκτωβρίου, με συνολική διάρκεια 52 εκπαιδευτικών ωρών που θα καλύψουν έξι (6) διήμερα.

Αιτήσεις Συμμετοχής: Για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr καθώς οι θέσεις θα είναι περιορισμένες.

ΓΡΑΦΕΙ: