Αντιδράσεις παραγωγών για το μέτρο της «πρώιμης συγκομιδής» με σκοπό την οικονομική αποζημίωση

Την διαφωνία του με την μέτρο της «πρώιμης συγκομιδής» με σκοπό την οικονομική αποζημίωση εν όψει των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας στον κλάδο εκφράζει με επιστολή του προς το ΥΠΑΑΤ ο Αμπελουργός -Βιοκαλλιεργητής, Ευάγγελος Καλόγρης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει «μόλις διάβασα την απόφαση σας ( 22/6/20) για το πρόγραμμα ένταξης παραγωγών στο μέτρο της «πρώιμης συγκομιδής» με σκοπό την οικονομική αποζημίωσή τους,( εν όψει των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας στον κλάδο μας), ένοιωσα κατ ελάχιστον ΝΤΡΟΠΗ». Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και 34 χρόνια, αφού τέλειωσα τις σπουδές μου (ΑΣΟΕΕ), ασχολούμαι με την βιολογική καλλιέργεια αμπελιού κ την οινοποίηση.

Όλα αυτά τα χρόνια έζησα την αγωνία, (όπως όλοι οι αμπελουργοί), να βγει πέρα η παραγωγή. Να γλυτώσουμε το χαλάζι, τον παγετό, τις αρρώστιες.

 Να πληρώσουμε τους άδικους φόρους!

Περήφανοι στο τέλος να οινοποιήσουμε την παραγωγή μας, ευχαριστώντας  την φύση, που μας προσέφερε τους καρπούς της και ζούμε από αυτήν.

Έτσι μόλις διάβασα την απόφαση σας ( 22/6/20) για το πρόγραμμα ένταξης παραγωγών στο μέτρο της «πρώιμης συγκομιδής» με σκοπό την οικονομική αποζημίωσή τους,( εν όψει των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας στον κλάδο μας), ένοιωσα κατ ελάχιστον  ΝΤΡΟΠΗ.

  • ΝΤΡΟΠΗ, γιατί δεν διανοούμαι, πως ένας παράγωγος, που ζει μέσα στα αμπέλια, θα σκεφτεί να καταστρέψει την παραγωγή του (να ρίξει τα σταφύλια στο έδαφος) για μια οικονομική αποζημίωση.

 ( Πρώιμη Συγκομιδή (πράσινος τρύγος)= Ολική Καταστροφή των σταφυλιών και εκμηδενισμός της απόδοσης, όπως αναφέρει το άρθρο 47 του καν. (ΕΕ) 1308/2013, που βασίστηκε η απόφαση σας ).

  • ΝΤΡΟΠΗ, γιατί «επιστήμονες» (πρώτα στη ΕΕ και μετά στην χώρα μας) σκέφτηκαν και εισηγήθηκαν αυτό το μέτρο.
  • ΝΤΡΟΠΗ, γιατί πιθανώς κάποιοι εκπρόσωποί μας (αμπελοοινικου κλάδου) συμφώνησαν.

Αν υπήρχε κάποιο δικαστήριο της φύσης , η κατηγορία θα ήταν ηθική αυτουργία και βάναυση προσβολή της σχέσης ανθρώπου κ φύσης και όλοι όσοι συμμετείχατε σε αυτό, θα είσαστε κατηγορούμενοι.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗ ΦΥΣΗΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ

ΥΓ

  • Δύσκολη και η θέση των υπαλλήλων των κατά τόπους Διευθύνσεων Γεωργίας (ΔΑΟΚ), που θα πρέπει να υλοποιήσουν την απόφαση αυτή, που έρχεται σε αντίθεση με την ηθική τους και τους λόγους, που τους οδήγησαν στην Γεωπονική επιστήμη.
  • Με ήρεμη σκέψη, πολλά θα μπορούσαν να γίνουν να ξεφύγουμε από την δύσκολη οικονομική κατάσταση του κλάδου μας, που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου μιας στρεβλής ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας, που από την μια δεν μπορεί να θρέψει την χώρα και από την άλλη, οδηγεί σε χωματερές (παλαιότερα) και σε καταστροφή (τώρα) αγροτικών προϊόντων.
  • Επιγραμματικά αναφέρω:

Επέκταση της βιολογικής γεωργίας  (λιγότερα αλλά ποιοτικά προϊόντα), Μικρότερες στρεμματικές αποδόσεις για οίνους ΠΟΠ κ ΠΓΕ, Έλεγχος της παράνομης διακίνησης οίνων (αμφιβόλου ποιότητας),Επέκταση της χωρικής απόσταξης τσίπουρου – οικοτεχνία         

  • Θα δημοσιοποιήσω την διαμαρτυρία μου αυτή , θέλοντας και οι καταναλωτές να πληροφορηθούν την πραγματικότητα και με την αγοραστική τους δύναμη και όχι μόνο, να αποφασίσουν το σωστό».