-Διαφήμιση-

«Πάνω από 12.000 χρόνια έχουν περάσει από τη νεολιθική επανάσταση, όταν οι νομάδες πρόγονοί μας άρχισαν να φυτεύουν ρίζες και να κάνουν εμπόριο ως κυνηγοί, συλλέκτες και καλλιεργητές. Σήμερα, αντιμετωπίζουμε μια άλλη επανάσταση στη γεωργία – και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε μαζί», γράφει ο Neal Gutterson, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής τεχνολογίας στην Corteva Agriscience.

Ο ίδιος συνεχίζει, λέγοντας: «Οι καλλιέργειές μας δέχονται επίθεση από την αλλαγή του καιρού, την ξηρασία, τις πλημμύρες, τα κύματα καύσωνα, τις ασθένειες και τα παράσιτα. Ταυτόχρονα, ο πληθυσμός μας αναμένεται να αυξηθεί σε 9,8 δισεκατομμύρια άτομα μέχρι το 2050 και οι καταναλωτές αναζητούν όλο και πιο υγιεινά τρόφιμα για τις οικογένειές τους και τον πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναπτύξουμε περισσότερα τρόφιμα που είναι καλύτερα για τους ανθρώπους και το περιβάλλον χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους.

Αποστολή μας είναι να βρούμε τολμηρές και καινοτόμες λύσεις, που να εμπλουτίσουν τις ζωές εκείνων που παράγουν και εκείνων που καταναλώνουν.

Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις για να οικοδομήσουμε το μέλλον της γεωργίας. Καλούμε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δημόσια ερευνητικά ιδρύματα, ακαδημαϊκούς και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να έρθουν μαζί μας για να ηγηθούν της καινοτομίας που θα μας επιτρέψει να λύσουμε τις πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη γεωργία».

-Διαφήμιση-