-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Δυσοίωνο χαρακτηρίζουν το μέλλον τους οι Ουαλοί κτηνοτρόφοι σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο δεν διατηρήσει τους εμπορικούς δεσμούς του με την ΕΕ.

Ο διευθυντής της εμπορικής ένωσης Hybu Cig Cymru (HCC), Gwyn Howells, δήλωσε: «Το 95% του εμπορίου μας βασίζεται στη συνεργασία με την ΕΕ. Πρέπει να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των προορισμών μας, αν και κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ χρόνο».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Έκθεση του Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB), που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο, διαπιστώνει ότι η επιστροφή στο εμπόριο με την ΕΕ, σύμφωνα με τους κανόνες του ΠΟΕ, θα προέβλεπε μείωση του μέσου αγροτικού εισοδήματος σε όλη τη Βρετανία κατά 22.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η βρετανική βιομηχανία κρέατος θεωρεί την Κίνα ως πιθανότερη εξαγωγική αγορά μετά το Brexit.

«Εντούτοις, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει συνάψει καμία εμπορική συμφωνία με την Κίνα και το χρονοδιάγραμμα για τη διαπραγμάτευση διαρκεί από πέντε έως επτά χρόνια», επεσήμανε ο κ. Howells. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο αγροτικός τομέας της Ουαλίας έχει ήδη δεχθεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας σημαντικής απώλειας εποχικής εργασίας.

«Το 50%-60% του συνολικού εργατικού δυναμικού στην Ουαλία είναι μετανάστες από την Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά, το καλοκαίρι αρκετοί εξ αυτών επέστρεψαν στην πατρίδα τους κυρίως λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον», κατέληξε.

 

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress