Απέδωσαν τα μέτρα για κάμπιες και ακρίδες στην Κοζάνη

Απέδωσαν τα μέτρα για κάμπιες και ακρίδες στην Κοζάνη
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Εμφανή ήταν τη φετινή χρονιά τα αποτελέσματα της αντιμετώπισης του φαινομένου της εμφάνισης κάμπιας και ακρίδων σε δασικές και καλλιεργητικές περιοχές της Κοζάνης, καθώς απέδωσαν, σε πρώτη φάση, τα μέτρα που πάρθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής μελέτης που πραγματοποίησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα η Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής (24/10/2018) παρουσίασης της μελέτης, τόσο από τον καθηγητή και κοσμήτορα του ΑΠΘ, Δημήτρη Κωβαίο όσο και από τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Παναγιώτη Πλακεντά.

-Διαφήμιση-

Σύμφωνα με τον κ. Κωβαίο διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ορισμένα σοβαρά εντομολογικά προβλήματα στην παραγωγή, τα οποία παρακολουθούν οι μελετητές και εγκαίρως ειδοποιούν με σχετικές ανακοινώσεις την Περιφέρεια και τους παραγωγούς, ώστε να επεμβαίνουν αποτελεσματικά όταν χρειάζεται.

Από την πλευρά του ο κ. Πλακεντάς ανέφερε ότι η Περιφέρεια, παρότι δεν είναι θέμα αποκλειστικής της αρμοδιότητας, προχώρησε στην προγραμματική σύμβαση με το ΑΠΘ, μετά την παραίνεση προέδρων και οργανώσεων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki