Από τη μακρινή Σιβηρία στην Καβάλα

Η εντυπωσιακή μουσικοθεατρική παράσταση του έπους «ΟΛΟΝΓΧΟ» του λαού των Σαχά

Από τη μακρινή Σιβηρία στην Καβάλα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ο Δήμος Καβάλας αποδεχόμενος πρόσκληση του Κρατικού Συμβούλου της Δημοκρατίας της Γιακουτίας (Σαχά) μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (βόρεια Σιβηρία) φιλοξενεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, το θέατρο «ΟΛΟΝΓΧΟ» που θεωρείται το πρώτο κλασσικό θέατρο της σύγχρονης Ρωσίας.

Η Γιακουτία είναι το πιο κρύο μέρος της Γης. Η θερμοκρασία φτάνει τους μείον 60 βαθμούς. Σχεδόν τα μισά εδάφη της βρίσκονται πάνω στον Αρκτικό Κύκλο. Η έκταση της Δημοκρατίας αυτής εξαπλώνεται στην απέραντη Σιβηρία και υπερβαίνει τα 3 εκατ. τ.χ. αλλά ο κόσμος που διαμένει εκεί δεν ξεπερνάει το 1 εκατ. κάτοικοι. Η πλούσια παράδοση όμως αυτού του λαού τον συγκαταλεγεί σε έναν από τους σημαντικότερους παγκοσμίως. Το έπος «ΟΛΟΝΓΧΟ»  του λαού των Σαχά είναι αναγνωρισμένο από την UNESCO ως άυλη πολιτιστική κληρονομία της ανθρωπότητας.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου η καλλιτεχνική ομάδα με σύνολο 35 ατόμων βρίσκεται στην Ελλάδα, μετά από ένα πολύωρο ταξίδι δώδεκα ωρών και διανύοντας 10.000 χλμ. Στις 29 Σεπτέμβριου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Δράμας για τους σφραγιασθέντες από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

Σήμερα,  εκπρόσωποι του θέατρου παραχωρήσαν στην Καβάλα συνέντευξη τύπου και αύριο θα παρουσιάσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσικοθεατρική παράσταση στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας με ελεύθερη είσοδο, φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους και ερμηνεύοντας χορούς και τραγούδια της μακρινής πατρίδας τους.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές