Με βιολογική κτηνοτροφία, τεύτλα, σπάνιες φυλές ξεκινούν οι πληρωμές, παίρνει σειρά η βιολογική γεωργία (upd)

Από σήμερα στο ταμείο για βιολογικά, Ολοκληρωμένη τεύτλων και σπάνιες φυλές
Κλείνουν εκκρεμότητες για τεύτλα, βιολογική και σπάνιες φυλές
-Διαφήμιση-

Με την εξόφληση των υπολοίπων της βιολογικής και των σπάνιων φυλών αλλά και της ολοκληρωμένης των τεύτλων ξεκινάει ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου να κλείνει τις εκκρεμμότητες από πληρωμές των προηγούμενων ετών.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η «ΥΧ» που κυκλοφορεί, ορισμένες πληρωμές από την Παρασκευή 26 Αυγούστου ξεκίνησαν να πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των πρώτων δικαιούχων. Ο  κύριος όγκος των καταβολών ωστόσο αναμένεται από σήμερα, Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του ypaithros.gr, ειδικά για τα βιολογικά, θα προηγηθούν οι πληρωμές της βιολογικής κτηνοτροφίας ενώ εντός της εβδομάδας θα ανοίξει και το σύστημα του Οργανισμού για τη βιολογική γεωργία. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνεται με έμφαση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όλα θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα με την οποία πρόκειται να κινηθούν οι ΔΑΟΚ οι οποίες έχουν πάρει σήμα από τον Οργανισμό να αποστείλουν άμεσα τις παρτίδες πληρωμών. Από τη στιγμή που αυτές θα φτάσουν στα χέρια του ΟΠΕΚΕΠΕ, η πληρωμή είναι, όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ζήτημα ελάχιστων ημερών.

«Το σύστημα του Οργανισμού είναι ανοιχτό από την Τετάρτη. Αναμένουμε τις παρτίδες των πληρωμών από τις κατά τόπους ΔΑΟΚ οι οποίες έχουν ενημερωθεί. Η ταχύτητα των πληρωμών εξαρτάται απόλυτα από την αμεσότητα που αυτές θα κινηθούν. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην εξόφληση», δήλωσε στην «ΥΧ» και στο ypaithros.gr ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Θανάσης Καπρέλης.

Όσον αφορά την Ολοκληρωμένη των τεύτλων ειδικότερα, ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην εξόφληση του 1ου έτους της πρόσκλησης του 2012 και του 2013. 

Σειρά παίρνουν τις επόμενες εβδομάδες η νιτρορύπανση και η εξισωτική του 2014. Αν και ακριβή ποσά δε δίνονται στη δημοσιότητα, πηγές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρουν με νόημα ότι το Σεπτέμβριο «ο Οργανισμός θα φορτσάρει» στοχεύοντας να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμμότητες παρελθόντων ετών.

  • Γιάννης Τσατσάκης
-Διαφήμιση-