Από την Ήπειρο στην τουριστική έκθεση «Reisen Hamburg» της Γερμανίας

Ανοιχτή πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου σε όσους ενδιαφέρονται να αποστείλουν διαφημιστικό υλικό

Από την Ήπειρο στην τουριστική έκθεση «Reisen Hamburg» της Γερμανίας

Τους επαγγελματίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση «Reisen Hamburg», που θα διεξαχθεί από 8 έως 12 Φεβρουαρίου 2017 στο Αμβούργο της Γερμανίας, θα φιλοξενήσει στο περίπτερό της η Περιφέρεια Ηπείρου. Επιπλέον, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού μπορούν να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο έως τις 26 Ιανουαρίου, στις 14:00, ώστε να το παραδώσουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 141).

Η έκθεση, στην οποία αναμένεται να λάβει μέρος η Περιφέρεια Ηπείρου, είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού. Όντας η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Βόρειας Γερμανίας, συγκεντρώνει κάθε χρόνο περίπου 80.000 επισκέπτες και 1.000 εκθέτες και αποτελεί σημείο συνάντησης επαγγελματιών και καταναλωτών. Υπό τη σκέπη της δεν εντάσσονται μόνο οι τομείς των συνηθισμένων και καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και του caravanning, των υπαίθριων δραστηριοτήτων, της κρουαζιέρας και της ποδηλασίας.

Είναι δημοφιλής σε κοινό ηλικίας από 20 έως 70 χρόνων, με ιδιαίτερα υψηλό εισόδημα και μεγάλη αγοραστική δύναμη. Ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξίδια στο εξωτερικό κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για ιαματικό τουρισμό, πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλασία, road-trips, ταξίδια γευσιγνωσίας, κρουαζιέρες κ.λπ.

Η συμμετοχή εντάσσεται στην προσπάθεια της Περιφέρειας Ηπείρου να προωθήσει με ταχύτερους ρυθμούς αυτό το εξελισσόμενο στην Ελλάδα είδος διακοπών. «Η Ήπειρος διαθέτει πολύ μεγάλες δυνατότητες στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, ευρισκόμενη σε ένα σημείο όπου ο επισκέπτης σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει μέρη που απλώνονται από τις βραβευμένες ακρογιαλιές έως τη 2η κορυφή της Ελλάδας με ό,τι όμορφο και ενδιαφέρον μπορεί να δει και να ζήσει ενδιάμεσα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας.