Απογοήτευση αμυγδαλοπαραγωγών Συκουρίου για τις καιρικές συνθήκες και τις αποζημιώσεις

amygdala-sigomidi

Τον προβληματισμό τους για τη μη υλοποίηση των κυβερνητικών υποσχέσεων σχετικά με την επιπλέον αποζημίωση τους για τη ζημιά που υπέστησαν τον Μάρτιο του 2019, αλλά και την ανησυχία τους για τις ζημιές που καταγράφονται από τον παγετό των τελευταίων ημερών, εξέφρασαν οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Όσσας Συκουρίου, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν στο χωριό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Αντώνη Ζέλφο «δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά, οι αμυγδαλοπαραγωγοί έχουμε πέσει θύματα της παγωνιάς. Στα χωριά μας ο υδράργυρος υποχώρησε μέχρι και -7 βαθμούς κελσίου. Έχουμε απογοητευτεί γιατί, τα τελευταία έξι χρόνια έχουμε χτυπηθεί από τον παγετό πέντε χρονιές. Πώς να αισιοδοξούμε για το μέλλον, όταν ακόμη δεν έχουμε αποζημιωθεί, δίκαια και αντικειμενικά, για τη ζημιά που σημειώθηκε το 2019. Μας είχαν δώσει οικονομική ενίσχυση 80 ευρώ\στρ, αλλά επειδή αυτό το ποσό δεν κάλυπτε το κόστος παραγωγής, μας είχε υποσχεθεί, η τότε ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, επιπλέον πόρους μέσω του ΕΛΓΑ ή των ΠΣΕΑ. Ωστόσο οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια» κατέληξε ο κ.Ζέλφος.

Να σημειωθεί ότι στην προχθεσινή γενική συνέλευση, αφού επικαιροποιήθηκε ο κατάλογος των ενεργών μελών παραγωγών του Συλλόγου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές για το νέο προεδρείο, την προσεχή Κυριακή 20 Μαρτίου.