Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για την «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» στη Θεσσαλονίκη 

Αποκαλυπτήρια στη Θεσσαλονίκη για την «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο»

Η επίσημη παρουσίαση της «Εγκυκλοπαίδειας Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, στο ξενοδοχείο PORTO PALACE, στη Θεσσαλονίκη, σήμερα (8 Νοεμβρίου) και ώρα 18:00.

Η σημαντική αυτή, μοναδική στο είδος της εκδοτική πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με συντονιστή τον κ. Βασίλη Ζαμπούνη, τη συγγραφική συμβολή 37 ειδικών επιστημόνων που καλύπτουν όλη την «αγροδιατροφική αλυσίδα» και την υποστήριξη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Το αποτέλεσμα ήταν 700 έγχρωμες σελίδες που κοσμούνται με εκατοντάδες φωτογραφίες, και με τη συμβολή του φωτογράφου Ανδρέα Σμαραγδή. Η «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» απευθύνεται σε όλο τον κόσμο του ελαιολάδου, στους επαγγελματίες, στους λάτρεις του προϊόντος, στη γενιά των νέων επιχειρηματιών με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα απαραίτητο βοήθημα. Παρουσιάζει αναλυτικά, με τρόπο εκλαϊκευμένο και ενημερωτικό, την ιστορία, την παραγωγική διαδικασία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές  αυτού του εμβληματικού για τη χώρα μας προϊόντος.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το βιβλίο θα μιλήσουν οι εξής:

  • Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής & Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς & Πρόεδρος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
  • Ιωάννης Θεριός, Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας, ΑΠΘ
  • Εύη Προδρόμου, Yanni’s Olive Grove

Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για την «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» στη Θεσσαλονίκη 

Η ύλη της έκδοσης κατανέμεται σε 7 θεματικές ενότητες:

1. Ιστορία & Πολιτισμός
2. Η πρωτογενής παραγωγή (καλλιέργεια)
3. Το ελαιοτριβείο (ελαιουργείο)
4. Συσκευασία, Τυποποίηση
5. Θέματα χημείας του ελαιολάδου και του πυρηνελαίου
6. Υγεία & Διατροφή
7. Θέματα Αγροτικής Ελαϊκής Πολιτικής

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.