Ασυνήθιστο θέαμα στην Κίνα – Ο ουρανός βάφτηκε κόκκινος- Ο ρόλος ενός αλιευτικού σκάφους (βίντεο)

Το σπάνιο φαινόμενο σημειώθηκε στην περιοχή Ζουσάν

 
Ένα απόκοσμο θέαμα που θύμιζε σκηνή βγαλμένη από ταινία αντίκρισαν πολίτες στη Κίνα, καθώς ο ουρανός ήταν κατακόκκινος, με αρκετούς να τρομάζουν, καθώς θεώρησαν ότι έγινε ένα σοβαρό ατύχημα ή πως συμβαίνει κάτι πραγματικά άσχημο.

Σύμφωνα με αναρτήσεις που κατέκλυσαν τα social media και όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, το περιστατικό σημειώθηκε στο λιμάνι της πόλης Ζουσάν που βρίσκεται στην ανατολική Κίνα, με τον ουρανό να γίνεται ξαφνικά κόκκινος το βράδυ, ενώ μετά από λίγο το απόκοσμο θέαμα σταμάτησε.

 

«Ξέσπασε πόλεμος», «έπιασε φωτιά» και «αυτές είναι έρχεται η αποκάλυψη», ήταν μερικές χαρακτηριστικές αντιδράσεις στα social media και συγκεκριμένα στο Twitter.

 

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, υπάρχει επιστημονική εξήγηση για το συγκεκριμένο φαινόμενο και δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Όπως ανέφεραν οι τοπικοί μετεωρολογικοί σταθμοί, το κόκκινο χρώμα προήλθε από τη διάθλαση του φωτός εξαιτίας ενός σκάφους που ψάρευε στη περιοχή.

Μάλιστα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σκάφους China Aquatic Products Zhoushan Marine Fisheries Co, επιβεβαίωσε το γεγονός, καθώς στην πόλη υπήρχαν σύννεφα με ψιλή βροχή, γεγονός που καθιστά ευνοϊκές τις καιρικές συνθήκες για μια ασυνήθιστη διάθλαση.

Πηγή: newsbeast.gr, dailymail.co.uk