Γ. Αποστολάκης: Πληρωμές πάνω από 70 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος Μάη

Οι 4 + 1 αλλαγές στην νέα εξισωτική

Πότε θα πληρωθεί η Βασική σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σαφείς απαντήσεις για όλα τα σημαντικά θέματα των αρμοδιοτήτων του, που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, έδωσε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργος Αποστολάκης, μιλώντας στην «ΥΧ».

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του οργανισμού, έκανε γνωστό ότι μέχρι τέλος Μάη θα πραγματοποιηθεί μια σειρά πληρωμών με κύριες αυτές των συνδεδεμένων ενισχύσεων, ενώ όσον αφορά τις αλλαγές που φέρνει η νέα προγραμματική περίοδος για την εξισωτική αποζημίωση, επικεντρώθηκε στις 5 σημαντικότερες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις πληρωμές, μας έκανε γνωστό ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα καταβληθούν περίπου 73 εκατ. ευρώ. Οι περισσότερες πληρωμές αφορούν συνδεδεμένες ενισχύσεις. «Θα πληρωθεί η ειδική ενίσχυση βάμβακος, 1 εκατ. ευρώ, η συνδεδεμένη ενίσχυση στο σκληρό σιτάρι, 200 χιλιάδες ευρώ, η συνδεδεμένη ενίσχυση στα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, 567 χιλιάδες ευρώ, η συνδεδεμένη ενίσχυση στη βιομηχανική ντομάτα, 2,6 εκατ. ευρώ και η συνδεδεμένη ενίσχυση στα πορτοκάλια χυμοποίησης, 9 εκατ. ευρώ. Κρατώ ακόμα μια μικρή επιφύλαξη για τη συνδεδεμένη στο ρύζι (8 εκατ. ευρώ) και στο βόειο κρέας (24,5 εκατ. Ευρώ), που μπορεί να πληρωθούν τον Ιούνιο», σημειώνει ο κ. Αποστολάκης.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην “Ύπαιθρος Χώρα” που κυκλοφορεί

Χρήστος Διαμαντόπουλος