Βαγγέλης Αποστόλου: Δοξάστε με!

Αποστόλου προς συνεταιριστές: Βρείτε την έκφρασή σας και εμείς ήμαστε στην διάθεσή σας
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τον «καινοτόμο» νόμο περί συνεταιρισμών, που έχει την υπογραφή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επέλεξε, για ακόμη μια φορά, να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα.

Μιλώντας στο συνέδριο της Copa Cogeca  και έχοντας, προφανώς, το μυαλό του στον επικείμενο ανασχηματισμό και το βλέμμα του στο κομματικό του ακροατήριο στην Εύβοια, αναφέρθηκε στα «κακώς κείμενα στο χώρο της γεωργίας και στο συνεταιριστικό».

Και μπορεί το θέμα του συνεδρίου των Copa Cogeca να είναι οι ευκαιρίες την ευρωπαϊκή γεωργία, η πράσινη ανάπτυξη και οι δυναμικές αγορές όμως ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου είχε τα… δικά του θέματα: αφενός να κατηγορήσει τους συνεταιρισμούς και αφετέρου να δώσει (!!!) συγχαρητήρια στον εαυτό του για τον νόμο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία, σχετικά με τις συνεταιριστικές οργανώσεις.   

«Ο συνεργατισμός όπως εφαρμόστηκε, από μια έννοια με αξία εξέπεσε στην συνείδηση του αγροτικού κόσμου και όχι άδικα. Υπήρξαν όμως και κάποιοι εξ αυτών που λειτούργησαν υποδειγματικά. Αξιοποίησαν τις καινοτομίες και πήγαν μπροστά προς όφελος των αγροτών και σήμερα έχουν φέρει τον αγροτικό χώρο σε ανταγωνιστικότητα», τόνισε ο Υπουργός.

Επιπλέον ανέφερε ότι από το σύνολο των συνεταιριστικών οργανώσεων ελάχιστοι (σ.σ. δεν ξεπερνούν τους 100 όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου) είναι οικονομικά βιώσιμοι. «Μπορούσαμε να παρατηρούμε αδιάφοροι αυτή την κατηφόρα;», αναρωτήθηκε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ενώσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ. «Επίσης έρχεται η υποχρέωση που έχουμε στις Κοινοτικές αρχές για την ανάκτηση περίπου 600 εκατ. ευρώ» σημείωσε περιγράφοντας την εικόνα σήμερα.

Αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισαν οι συνεταιρισμοί και συνεταιριστές των νόμο για του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η αντιμετώπιση ήταν απαράδεκτη. Οι εταίροι μας όμως είχαν αντίθετη γνώμη αφού όπως μας ανέφεραν είχε νεοτερισμούς και ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν έχω την ανάγκη των συγχαρητηρίων αλλά πρέπει να ήμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορούσε να συνεχιστεί», δήλωσε ο Β. Αποστόλου.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες αναγέννησης του συνεταιριστικού κινήματος ο υπουργός ανέφερε ότι έχουμε περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2017 ώστε ο συνεταιριστικός  χώρος να βρει τον βηματισμό του. «Καλούμε και απ’ αυτό το βήμα όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να κουβεντιάσουμε τα προβλήματα και να βρούμε κοινή πρόταση ποιοτικού περιεχομένου ώστε να επιβιώσει αυτός ο χώρος. Βρείτε την έκφρασή σας και εμείς ήμαστε στην διάθεσή σας», τόνισε.

-Διαφήμιση-