Με απόβλητα καφέ θα κινούνται τα κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου

Το νέο βιοκαύσιμο θα χρησιμοποιηθεί με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων

me-apovlita-kafe
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ένα βιοκαύσιμο, το οποίο περιέχει απόβλητα καφέ, άρχισε να προστίθεται από τις 20 Νοεμβρίου στο καύσιμο που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του Λονδίνου. Η πρωτοβουλία της βρετανικής εταιρείας Bio-bean εξυπηρετεί περιβαλλοντικούς σκοπούς, καθώς φιλοδοξεί να μειώσει τις εκπομπές ρύπων στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο μέσος Λονδρέζος πίνει περίπου 2,3 φλιτζάνια καφέ καθημερινά, με τη συνολική παραγωγή αποβλήτων να υπερβαίνει τους 200.000 τόνους ετησίως. Μεγάλο μέρος αυτών καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής. Όσοι, λοιπόν, ανησυχούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μπορούν τώρα να αντισταθμίσουν το αποτύπωμα άνθρακά τους, χρησιμοποιώντας το περίφημο κόκκινο λεωφορείο της πρωτεύουσας.

-Διαφήμιση-

Τα απόβλητα καφέ επεξεργάζονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Cambridgeshire και μετατρέπονται σε βιοντίζελ, το οποίο αναμειγνύεται με πετρέλαιο για να παραχθεί το τελικό βιοκαύσιμο.

Μέχρι στιγμής, έχουν παραχθεί περίπου 6.000 λίτρα του νέου βιοκαυσίμου, με τη χρήση του στον στόλο λεωφορείων να θέλει να συμβάλει σημαντικά και στη βιώσιμη λειτουργία των μελλοντικών συστημάτων μεταφοράς.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki