Αποζημιώσεις για τις πλημμύρες ζήτησαν με τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες της Αγιάς

Μεγάλη συγκέντρωση με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, πραγματοποίησαν σήμερα οιΑγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής, με βασικό αίτημα την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι «πέρασαν  σχεδόν 8  μήνες από την πρωτόγνωρη καταστροφή που έπληξε την περιοχή μας  και ακόμα  περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας αποζημιώσει, όπως έπραξε, και καλώς έκανε, με τους συναδέλφους αγρότες της Μαγνησίας.

Λάρισα: Αποζημιώσεις για τις πλημμύρες ζήτησαν με τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες της Αγιάς

Δεν διεκδικούμε κάτι περισσότερο, θέλουμε και εμείς την ίδια μεταχείριση. Οχτώ 8 μήνες τα οικονομικά μας, πλέον, δεν μας επιτρέπουν να καλλιεργήσουμε και οι μηλοπαραγωγοί και οι καστανοπαραγωγοί της περιοχής μας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν και να συνεχίσουν τις καλλιέργειές τους από τα χρέη».

Ο δήμος Αγιάς

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε σήμερα και ο δήμος Αγιάς, ο οποίος αποφάσισε να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του με προσωπικό ασφαλείας συμμετέχοντας στην κινητοποίηση των αγροτών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος «οι αγρότες του Δήμου Αγιάς έχοντας φτάσει στα όρια της απόγνωσης κατεβαίνουν για ακόμη μία φορά στους δρόμους διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους που είναι η αποζημίωση των προϊόντων τους (μήλα, κάστανα), από την καταστροφική πλημμύρα «Daniel», όπως πολύ σωστά έγινε με τους συναδέλφους τους στη Μαγνησία. Ως μια κατ’ εξοχήν γεωργική περιοχή θεωρούμε ότι σαν ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και συμπαράταξης στον δίκαιο αγώνα τους, οφείλουμε, να παραμείνουν οι υπηρεσίες της έδρας του Δήμου μας κλειστές και να λειτουργούν μόνο με προσωπικό ασφαλείας τις ώρες της αγωνιστικής κινητοποίησης των αγροτών και συγκεκριμένα από 11 π.μ. έως και τη λήξη του ωραρίου των εργαζομένων. Παρακαλούμε δε, τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στη διαμαρτυρία και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Λάρισα: Αποζημιώσεις για τις πλημμύρες ζήτησαν με τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες της Αγιάς

Επιπρόσθετα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους αγρότες της περιοχής μας και σαν μια ενέργεια σεβασμού στην αγροτική ιστορία αυτού του τόπου, αλλά και των ανθρώπων του, κατά την τελετή απονομής της εκδήλωσης με την επωνυμία «6ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ – KISSAVOS MARATHON RACE “ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΔ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ”», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, τα μετάλλια στους νικητές του αγώνα θα απονείμουν εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών και αγρότες της περιοχής μας, και όχι ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως γινόταν στους προηγούμενους αγώνες.

Η απόφαση αυτή δεσμεύει αποκλειστικά τη Δημοτική Αρχή. Με τη συμβολική αυτή κίνηση θέλουμε να κάνουμε κοινωνό του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η μηλοκαλλιέργεια της περιοχής μας όλους τους πολίτες και να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα στην Κυβέρνηση να δώσει αμέσως τις αποζημιώσεις αν θέλουμε πραγματικά να υπάρξουν κι άλλες χρονιές με εκδηλώσεις που τιμούν και στηρίζουν το μήλο της Αγιάς».

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο των αγροτών της Αγιάς απηύθυνε μεταξύ άλλων και ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Δ. Τσέτσιλας.

Πηγή: ertnews.gr