Αραμπατζή: Με ευθύνη ΥπΑΑΤ αποκλείονται οι περισσότεροι επιλαχόντες του προγράμματος Νέων Γεωργών

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποκλείονται οριστικά οι περισσότεροι επιλαχόντες του προγράμματος Νέων Γεωργών. Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του κ. Υπουργού ότι δεν θα μείνει ούτε ένας νέος αγρότης εκτός προγράμματος, η δεύτερη κατανομή αποκλείει πάνω από τους μισούς δικαιούχους, εγείροντας μάλιστα ζητήματα αδιαφάνειας».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Πλήρης Δήλωση

«Σαν να μην έφτανε η πολύμηνη ομηρία 3.123 επιλαχόντων του Μέτρου για τους Νέους Γεωργούς (Υπομέτρο 6.1. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020”), που αποκλείστηκαν στην πρώτη κατανομή, παρά το ότι πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης, ήρθε και η δεύτερη, εξίσου άδικη κατανομή.

Παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του κ. Αποστόλου, ακόμη και από το βήμα της Βουλής, η διαδικασία της δεύτερης κατανομής αποδείχτηκε άδικη και αδιαφανής: διατέθηκαν κονδύλια αύξησης χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο και με ποσοστά απολύτως αναντίστοιχα των αναγκών των Περιφερειών, προκαλώντας αγανάκτηση στους εκατοντάδες άδικα αποκλεισθέντες επιλαχόντες Νέους Αγρότες.

Με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι εν λόγω αγρότες πλέον αδυνατούν να ενταχθούν σε μελλοντικά προγράμματα του Π.Α.Α.:

● Τόσο των Νέων Αγροτών, αφού έχουν συμπληρώσει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ,

● Όσο και στα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς μία εκ των προϋποθέσεων ήταν να είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών

Τελικά, η ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, που ήταν και το ζητούμενο, καθίσταται κενό γράμμα.

Ο κ. Αποστόλου οφείλει να δώσει αμέσως ξεκάθαρες απαντήσεις: Ποια ήταν τα κριτήρια της δεύτερης κατανομής και για ποιον λόγο υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις και αναντιστοιχίες στα ποσοστά των επιλαχόντων που εγκρίθηκαν στις Περιφέρειες της χώρας;».

ΑΠΕ

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress