Αργολίδα: Μόλις 19 αιτήσεις εγκρίθηκαν για τα Σχέδια Βελτίωσης

Στην τελευταία θέση η περιφερειακή ενότητα

Ενας μεγάλος αριθμός αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης έμεινε εκτός έγκρισης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς υπερκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός ενίσχυσης. Έγκριση πήραν 301 αιτήσεις, ενώ εκτός παραμένουν 470.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν, οι περισσότερες αφορούν σε αγορές τρακτέρ και άλλες σε αγορές λοιπών μηχανημάτων. Ο προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι περίπου 16 εκατ. ευρώ, ενώ οι 470 επιλαχόντες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι μάθουν εάν θα δοθεί συμπληρωματικό ποσό για τα Σχέδια Βελτίωσης. Ήδη, έχει διατεθεί το 85% του ποσού, ενώ έχει κρατηθεί το υπόλοιπο και θα δοθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αιτήσεων που εγκρίθηκαν ανά περιφερειακή ενότητα, η Αργολίδα βρίσκεται στην τελευταία θέση με 19 αιτήσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές, η κατάσταση διαμορφώθηκε μέχρι τώρα ως εξής: Από την Αρκαδία έχουν υποβληθεί 23 αιτήσεις, από την Κορινθία 67, από τη Λακωνία 78 αιτήσεις, από τη Μεσσηνία 77 και από την Τριφυλία 37 αιτήσεις.

Πρωτοφανής εικόνα

Ως «πρωτοφανές» σχολιάζει το γεγονός του μικρού αριθμού εγκρίσεων στην Αργολίδα ο γεωπόνος – μελετητής Δημήτρης Βασιλόπουλος. Ο ίδιος προσθέτει: «Είναι προφανές ότι οι αιτήσεις αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια, καθώς σε άλλους νομούς υπήρξε διαφορετική οπτική για παρόμοιες αιτήσεις».