Άρωμα Λακωνίας στο Σύνταγμα

Άρωμα Λακωνίας στο Σύνταγμα
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Πρόσω ολοταχώς για την πιστοποίηση προϊόντων μικρών παραγωγών, προχωρεί η κυβέρνηση, ως το καλοκαίρι, με στόχο το πρόβλημα του μικρού όγκου παραγωγής να μετατραπεί σε πλεονέκτημα εξωστρέφειας.  Το γεγονός αυτό ανακοίνωσε,  μιλώντας στα εγκαίνια της 10ης έκθεσης Λακωνικών Προϊόντων στη στάση του μετρό Συντάγματος, ο τομεάρχης Αγροτικού,  βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και ταμίας της  Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Σταύρος Αραχωβίτης.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παστέλι με φρούτα του δάσους, λακωνική μπύρα, ελιές, οι υφυπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Παπανάτσιου και Βασίλης Κόκκαλης, με «ξεναγό» τον κ. Αραχωβίτη, καθώς μαζί του περιηγήθηκαν στα περίπτερα.

Πρώτη πήρε το λόγο στα εγκαίνια, η εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, η οποία διάβασε μήνυμά του, καθώς ήταν εκτός Αθηνών. Στόχος, κατά τον κ.Τσιρώνη, είναι να δημιουργηθεί μία στέρεη βάση, για τα αγροτικά προϊόντα και «επιθετική προβολή» των αγροδιατροφικών και αγροτουριστικών πλεονεκτημάτων της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Ακολούθησε η ομιλία της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία
αναφέρθηκε και στη διατροφική αξία και στην καινοτομία των λακωνικών προϊόντων με την ύπαρξη βιολογικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο, κοτόπουλο, ξίδι, αλάτι, ψάρι, εσπεριδοειδή κ.ά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των λακωνικών προϊόντων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη γενικότερα να υπάρξει πιστοποίηση και τυποποίηση των ελληνικών προϊόντων ώστε να έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη για εξωστρέφεια των λακωνικών προϊόντων αλλά και γενικότερα έκανε ο συντονιστής της ΕΠΕΚΕ, Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, σημειώνοντας ότι είναι σε εξέλιξη πρωτοβουλία για την πιστοποίηση των ελληνικών προϊόντων μικρών παραγωγών.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

Ο κ.Αραχωβίτης εξήγησε στο «ypaithros.gr» πως αυτή η πρωτοβουλία αφορά στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας` ενός φορέα στον οποίο προεδρεύει ο εκάστοτε Ρώσος εκπρόσωπος, ώστε να μπορούν  να ταξιδέψουν μέσω αυτού του θεσμού  τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό και γενικός γραμματέας αυτή τη στιγμή είναι ο Έλληνας βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) είναι ένας διακοινοβουλευτικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1993 στην περιοχή Ορμύλια της Χαλκιδικής με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και μόνιμα μέλη την Ελλάδα και τη Ρωσία.

Σήμερα συμμετέχουν ορθόδοξοι κατά το θρήσκευμα βουλευτές από τα Κοινοβούλια της Ευρώπης αλλά και της Αυστραλίας, Ασίας, ΗΠΑ και Καναδά. Μόνιμα μέλη της Γραμματείας είναι η Ελλάδα και η Ρωσία, ενώ ο Γενικός Γραμματέας είναι πάντοτε Έλληνας Βουλευτής που είναι και Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Δ.Σ.Ο.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα