Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Η διαδικασία για την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών θα ξεκινήσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο».

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση και πως έχουν κατατεθεί σχόλια, τα οποία θα μελετηθούν, ώστε αν χρειαστεί, να ενσωματωθούν ή ακόμη και να γίνουν ορισμένες νομοθετικές παρεμβάσεις. Εν συνεχεία, αρχές της εβδομάδας, 9-10 Μαΐου θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φακέλων, η οποία έχει προθεσμία 45 ημέρες, ακολουθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων, σύμφωνα με όλες τις πρόνοιες του νόμου.

Αναφερόμενος στην διαδικασία του διαγωνισμού και τους όρους για την χορήγηση αδειών, τόνισε: «Είναι σαφές ότι δικαιούνται, και θα ξέρουν οι συμμετέχοντες ποιο θα είναι το τηλεοπτικό τοπίο, για τον αριθμό των αδειών. Διάφορες πλευρές εγείρουν ζήτημα για τις 4 άδειες,. Είπα ότι η συζήτηση θα λήξει όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Θα έχουν γνώση οι συμμετέχοντες. Μπορεί να αυξηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση το ανταγωνιστικό περιβάλλον θα είναι γνωστό. Η αδειοδότηση γίνεται μέσω συνθηκών πλήρους νομιμότητας και διαφάνειας. Ζούσαμε χωρίς ΕΣΡ μια κατάσταση αβεβαιότητας κι αδιαφάνειας. Αυτό τέλος.»
 
Ο διαγωνισμός για τις άδειες των περιφερειακών καναλιών θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις άδειες εθνικής εμβέλειας, είπε. Ξεκαθάρισε επίσης, αναφορικά με την Digea, πως η πρόσβαση ακριτικών περιοχών στο σήμα, είναι ζήτημα δημόσιου συμφέροντος και δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη.
 
 Απέκλεισε το ενδεχόμενο δικαστικών διαδικασιών, με αφορμή την προδικαστική προσφυγή του Mega και του κ. Ψυχάρη, ώστε να μην προωθηθεί ο νόμος και να υπάρξουν καθυστερήσεις, σημειώνοντας πως θα υπάρξει κανονική εφαρμογή του διαγωνισμού.
 
Σχετικά με την κριτική για το μέλλον των εργαζομένων στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, είπε πως όσοι ανησυχούν θα πρέπει να δουν πως πρώτη φορά προβλέπεται αριθμός και κριτήρια – όροι και πως πρέπει να είναι βιώσιμα τα τηλεοπτικά σχήματα, ώστε να ανταποκρίνονται και στις θέσεις εργασίας.
 
Επιβεβαίωσε την πρόταση του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη για 35 εκ. ευρώ για την απόκτηση της μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που θα προκηρυχθούν, ενώ όπως είναι γνωστό η τιμή εκκίνησης για την συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό έχει προσδιοριστεί στα 3 εκ. ευρώ.  «Εμείς δεν θέσαμε μια πολύ υψηλή τιμή  εκκίνησης. Σε κάθε περίπτωση δεν απαγορεύεται να πάει η τιμή στα 35 εκ. Καλοδεχούμενο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα υπάρχει επίσης και η τμηματική καταβολή του τιμήματος: μπορούμε να την συζητήσουμε σε 2 ή 3 έτη. Πάντως η διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι ακριβώς όπως υποσχεθήκαμε τον Ιούλιο», επεσήμανε.
 

Πηγή: stokokkino.gr