Αυτό το άρθρο είναι 84 μηνών

ΑΣ Γαργαλιάνων: Εν αναμονή των δολαρίων του επενδυτή

30/09/2017
2' διάβασμα
as-gargalianon-en-anamoni-ton-dolarion-tou-ependyti-99827

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, Τάσος Προσηλιάκος, σχετικά με τις εξελίξεις που τρέχουν μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης, με μεγάλο ποσοστό, για παραχώρηση του συνεταιρισμού στον Αμερικανό ιδιώτη επενδυτή, William Bigley, από τη Μινεσότα των ΗΠΑ.

 Ο κ. Προσηλιάκος δηλώνει στην «ΥΧ» ότι «μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, που λήγει και η προθεσμία για την υπογραφή των συμβολαίων και την κατάθεση του σχετικού ποσού που θα περιλαμβάνουν τα συμβόλαια, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Αν κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει να βρούμε λύση μόνοι μας».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η συμφωνία, ο Αμερικανός επενδυτής θα χάσει τα 240.000 ευρώ που έχει δώσει για εγγύηση. Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα και πρέπει όλοι να περιμένουμε». Είναι σαφέστατο ότι η εντολή του κόσμου στη συνέλευση έχει άμεση σχέση με την ανάγκη να πληρωθεί, αφού από την ώρα που θα υπογραφεί η συμφωνία, θα τρέξει ρευστό τις τσέπες τους, μέσα σε ένα εξάμηνο.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Γαργαλιάνων, στη γενική συνέλευση, επανέλαβε στο Σώμα τη νέα πρόταση του επενδυτή, όπως έχει κατατεθεί και σε προηγούμενη συνέλευση, σημειώνοντας πως επί αυτής έχουν να αποφασίσουν και να ψηφίσουν με «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ». Η πρόταση προβλέπει ότι, όταν γίνουν τα συμβόλαια, μετά την έγκριση της συνέλευσης, θα καταθέσει 1.000.000 ευρώ ο επενδυτής και εντός έξι μηνών θα καταθέσει 769.000 ευρώ (σ.σ. έχει ήδη καταθέσει 231.000 ευρώ) μαζί με το τελικό ποσό για την τράπεζα.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπουντουβάς Ηλίας, που ανήκε στην ομάδα των συνεταιριστών που ήταν αντίθετοι στην πώληση του συνεταιρισμού, μας δήλωσε ότι «αυτό που κυριάρχησε στη συνέλευση ήταν η ανάγκη του κόσμου να πληρωθεί», ενώ αναφερόμενος στην περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας και της προοπτικής να βρεθεί άλλη λύση, τόνισε: «Οπωσδήποτε πρέπει μετά να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να δούμε τι θα κάνουμε, με σύνεση και με επικράτηση της συνεταιριστικής λογικής».

ΓΡΑΦΕΙ: