«Αστακός» το… Καβούρι για τον Πούτιν

Πλημύρισε από Ρώσους το ξενοδοχείο «Divani Apollon» στο Καβούρι. Αν και Ρώσοι πράκτορες βρίσκονται εδώ και περίπου ένα μήνα στη χώρας μας

Πλημύρισε από Ρώσους το ξενοδοχείο «Divani Apollon» στο Καβούρι. Αν και Ρώσοι πράκτορες βρίσκονται εδώ και περίπου ένα μήνα στη χώρας μας επιθεωρώντας και ελέγχοντας όλα τα πιθανά σημεία από τα οποία θα περάσει ο Πρόεδρός τους Βλαντιμίρ Πούτιν, το πρωί της Παρασκευής 27/5 – σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr – στο Καβούρι δεν κουνιόταν φύλο. Επίσης οι γύρω από το ξενοδοχείο δρόμοι είχαν πλημυρίσει με μαύρα τζιπ αλλά και τις περιβόητες… αμαζόνες του Ρώσου προέδρου.   

Αν και αρχικά για λόγους ασφαλείας είχε αποφασιστεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν να φύγει το βράδυ της Παρασκευής 27/5 από την Αθήνα μετά τις συναντήσεις του με Έλληνες επιχειρηματίες, τελικά έγινε γνωστό ότι μαζί με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο θα πετάξουν το Σάββατο μαζί για το Άγιο Όρος.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους οι δύο άνδρες θα έχουν τον χρόνο να συζητήσουν περισσότερο για τις συνεργασίες των δύο χωρών. Εφόσον μάλιστα έχει τοποθετηθεί ψηλά στην ατζέντα του Ρώσου Προέδρου το θέμα της αγροδιατροφής αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις και για αυτό το ζήτημα. Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών ο Έλληνας Πρόεδρος είχε συνάντηση με τους ροδακινοπαραγωγούς της βόρειας Ελλάδας οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δίνουν μεγάλη σημασία στην συνάντηση Πούτιν – Παυλόπουλου προκειμένου να τεθούν προβλήματα του κλάδου που σχετίζονται με το ρώσικο εμπάργκο!

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πούτιν στην χώρα μας διαμορφώνεται ως εξής:

  • 15.30-15.45: Άφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.

Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος.

  • 16.30-16.55: Συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
  • 17:00: Άφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • 17:05-17:35: Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
  • 17:35-18:35: Γεύμα Εργασίας – διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.
  • 18:35-18:55: Υπογραφή Συμφωνιών.
  • 18:55-19:25: Δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τα ΜΜΕ.

Αναχώρηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου στις 20.05 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο «Divani Apollon».

Το Σάββατο ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση όπου στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» θα τον υποδεχθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναχωρήσει για το Λιμάνι της Τρυπητής και στη συνέχεια θα μεταβεί με σκάφος στις Καρυές όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Θα ακολουθήσει προσκυνηματική μετάβαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Άγιο Όρος και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ανεπίσημη τελετή προπομπής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει με ειδική πτήση. (20:45)

Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας προπέμπει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.