Η Aston Martin του Πρίγκιπα Κάρολου καίει… κρασί και τυρί!

Ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλεντον είναι σίγουρα από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα παγκοσμίως. Το νυφικό, ο στολισμός, οι εκλεκτοί καλεσμένοι, οι δεξίωση είναι μερικά μόνο από όσα τράβηξαν το ενδιαφέρον των φωτογράφων. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το γαμήλιο αυτοκίνητο, μια κάμπριο Aston Martin, δώρο στον πρίγκιπα Κάρολο από τη βασίλισσα Ελισσάβετ.

Ο Κάρολος οδηγεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για πάνω από πέντε δεκαετίες, ενώ το 2008 αναζήτησε μια πιο βιώσιμη πηγή καυσίμου. Ζήτησε από την ίδια την εταιρεία να κάνει την αλλαγή αλλά οι μηχανικοί αρνήθηκαν, φοβούμενοι ότι το λαμπερό αυτοκίνητο θα καταστρεφόταν με ένα καύσιμο βιοαιθανόλης.

(AP Photo/Jonathan Short)

Ο πρίγκιπας Κάρολος απείλησε ότι θα σταματήσει να το οδηγεί. Τότε ήρθε και η βασιλική ιδέα! Βιοαιθανόλη από απορρίμματα τυριού και αγγλικού λευκού κρασιού! Ναι! Σήμερα το αυτοκίνητο λειτουργεί με ένα μείγμα καυσίμου που αποτελείται από 15% αμόλυβδη βενζίνη και 85% βιοαιθανόλη προερχόμενη από κρασί και τυρί και συγκεκριμένα από τη ζύμωση των συστατικών ζάχαρης και αμύλου φυτικών υποπροϊόντων.

«Οι μηχανικοί στην Aston παραδέχονται τώρα ότι λειτουργεί καλύτερα και είναι πιο ισχυρό με αυτό το καύσιμο από ό,τι με τη βενζίνη. Και επίσης μυρίζει υπέροχα καθώς το οδηγείς», δηλώνει ενθουσιασμένος ο πρίγκιπας Κάρολος.

AP Photo/John Stillwell, Pool

Πηγή: ertnews.gr, Hello Magazine