Μετά τα ΑΤΜ γάλακτος και πωλητής παγωτού

Πρωτοτυπούν οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, με νέα προϊόντα και υπηρεσίες

Μετά τα ΑΤΜ γάλακτος και πωλητής παγωτού
-Διαφήμιση-

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός» θα είναι έτοιμος  να ξεκινήσει την παστερίωση των προϊόντων του, ενώ με το καλοκαίρι προ των πυλών ετοιμάζεται να «ρίξει» στην αγορά, εκτός από τους αυτόματους πωλητές (ΑΤΜ) γίδινου γάλακτος, και ΑΤΜ παγωτού!

Μπορεί κάποιες αναποδιές να έχουν καθυστερήσει τη λειτουργία ΑΤΜ γίδινου γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, ωστόσο, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Χρήστος Παρασχούδης, «όσο περισσότερο κάποιοι, ή ακόμα και η τύχη, επιχειρούν να πάψουν την πραγματοποίηση των στόχων μας, τόσο πιο ευρηματικοί γινόμαστε εμείς». Τα ΑΤΜ γίδινου γάλακτος της «Θρακών Αμνός» θα προσφέρουν στους καταναλωτές φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα σε προσιτές τιμές.

Ο κ. Παρασχούδης αποκάλυψε, επίσης, ότι ο συνεταιρισμός είναι ήδη έτοιμος να ενσωματώσει στα δύο σημεία πώλησης σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή και ΑΤΜ παγωτού σε τέσσερις γεύσεις, που θα μπορεί κάποιος να προμηθευτεί, συσκευασμένο σε πλαστικό κύπελλο (από 400 γραμμάρια έως ένα κιλό). Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 2012, αριθμεί 160 μέλη αιγοπροβατοτρόφους, εκ των οποίων οι 60 γιδοτρόφοι.

Η ετήσια παραγωγή γίδινου γάλακτος ανέρχεται σε 1 εκατ. λίτρα. Το μεγάλο στοίχημα για τους ανθρώπους του συνεταιρισμού είναι να πείσουν τους καταναλωτές να γυρίσουν «πίσω στις παραδόσεις τους και να ξεκινήσουν και πάλι την αγορά και την κατανάλωση γίδινου γάλακτος». Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη, έως τη δεκαετία του ’80, η βοοτροφία δεν ήταν αναπτυγμένη και η κατσίκα, την οποία οι κτηνοτρόφοι χαρακτηρίζουν «κατσαρίδα των μηρυκαστικών» (λιτοδίαιτο ζώο, ανθεκτικό στις ασθένειες), αποτελούσε τη βασική πηγή για την προμήθεια γάλακτος.

“ΥΧ”

-Διαφήμιση-