Αυξήθηκε το αρνί και το κατσίκι στη χονδρική

Αυξήθηκε το αρνί και το κατσίκι στη χονδρική

Ίσα με ένα ευρώ πάνω πήρε το αρνάκι και το κατσίκι στη χονδρική πώληση, ενώ… παγωμένη παραμένει η τιμή για τον κτηνοτρόφο. Αντίστοιχα, η τιμή που καταγράψαμε στα σούπερ μάρκετ ήταν χαμηλότερη απ’ αυτή της χονδρικής, με το αρνί να πωλείται προς 5,95 ευρώ και το κατσίκι 6,10 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (10/8) το εγχώριο αρνί κυμάνθηκε από 5,50 ως και 7 ευρώ και το κατσίκι από 5,40 ως 6,50 ευρώ.

Την προηγούμενη βδομάδα (2/8), η κατώτερη τιμή ήταν στα 5,50 ευρώ και η ανώτερη στα 6 ευρώ για το αρνί, ενώ για το κατσίκι κυμαινόταν από 5 ως 5,5 ευρώ. Στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), η τιμή του αρνιού στις 8/8 κυμάνθηκε από 6,5 ως 7,5 ευρώ και του κατσικιού από 5,8 ως 6,50 ευρώ, ενώ την 1η Αυγούστου οι αντίστοιχες τιμές για το αρνί ήταν από 5,6 ως 7 ευρώ και το κατσίκι κυμάνθηκε από 5,6 ως 6,2 ευρώ.

«Εκτός από την περίοδο των γιορτών του Πάσχα και λιγότερο των Χριστουγέννων, ο κτηνοτρόφος παίρνει χαμηλή τιμή. Η διαφορά στην τιμή λιανικής και χονδρικής είναι κάτι συνηθισμένο», μας λέει ο Νίκος Δημόπουλος, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας. Αυτό το αποδίδει στη διαδικασία που ακολουθούν οι έμποροι, να αγοράζουν κρέας όταν αυτό είναι φθηνό και να «το αποθηκεύουν με την διαδικασία της συντήρησης, σε σταθερή θερμοκρασία, για 1 με 1,5 μήνα και να το πουλούν στη συνέχεια όσο θέλουν», σημειώνει.

Ανθή Γεωργίου, Χριστίνα Καραβοκύρη