Αυλαία την Δευτέρα για τις Πανελλαδικές

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν αύριο, Δευτέρα 16 Μαΐου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, με 103.366 μαθητές να διεκδικούν μία από τις 69.985 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Πρόκειται για μία από τις πλέον σύνθετες εξετάσεις των τελευταίων ετών από πλευράς οργάνωσης, καθώς θα διεξαχθούν και με το νέο, αλλά και με το παλαιό σύστημα. 

Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους είναι μαθητές των γενικών λυκείων, που έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή σε τέσσερα μαθήματα. 

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημα, δηλαδή εξέταση σε  έξι μαθήματα, είναι 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ.

Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2.457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ. Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08:00.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.   

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας (Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές) για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.