Αυστηρότερους κανόνες για τρόφιμα και φάρμακα ετοιμάζει η Κίνα

Αυστηρότερους κανόνες για τρόφιμα και φάρμακα ετοιμάζει η Κίνα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στην αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου για την αλυσίδα παραγωγής τροφίμων και φαρμάκων αναμένεται να προχωρήσει σύντομα η Κίνα, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας εθνικής ρυθμιστικής αρχής.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Κρατικό Συμβούλιο πρόσφατα εξέδωσε σχέδια για την ασφάλεια των τροφίμων και των φαρμάκων στο πλαίσιο του 13ου Πενταετούς Σχεδίου (2016-2020), ζητώντας βελτιωμένη εποπτεία και δίκτυο ασφαλείας, δήλωσε η κινεζική αρχή τροφίμων και φαρμάκων (CFDA). Τα σχέδια προβλέπουν ελέγχους και επιβολή ρυθμιστικών κανόνων στη διαδικασία και την αλυσίδα παραγωγής τροφίμων και φαρμάκων.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Παράλληλα, θα βελτιωθεί ο κρατικός μηχανισμός για την ασφάλεια των τροφίμων και των φαρμάκων προκειμένου να αποτρέπονται πιο αποτελεσματικά τα πιθανά αδικήματα. Από το 2013 έως το 2015, οι αρχές αντιμετώπισαν συνολικά 1,1 εκατ. υποθέσεις σε όλη τη χώρα που σχετίζονταν με την ασφάλεια των τροφίμων. Σύμφωνα με την CFDA, στο μέλλον οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά ενώ μπορεί να βαρύνονται ακόμα και με ποινικές ευθύνες για νόθευση τροφίμων.

Τα σχέδια προβλέπουν επίσης ότι κατά την πενταετή περίοδο θα πρέπει να αναθεωρηθούν τουλάχιστον 300 πρότυπα για την ασφάλεια των τροφίμων και περίπου 3.000 πρότυπα για την ασφάλεια των φαρμάκων.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress